ZVEZDA IZAŠLA NA CRTU ŠTUTGARTU I NUDI ČAK 1.300.000 EVRA: Počela bitka za jednog od najvećih srpskih talenata!
Foto: FSS

totalna ofanziva

ZVEZDA IZAŠLA NA CRTU ŠTUTGARTU I NUDI ČAK 1.300.000 EVRA: Počela bitka za jednog od najvećih srpskih talenata!

Fudbal -

Nema dileme, mladi napadač Vojvodine Jovan Milošević postao je zvezda zimskog prelaznog roka. Interes za najboljeg strelca Evropskog prvenstva do 17 godina pokazali su Štutgart, ali i Crvena zvezda.

Jovan Milošević
foto: Starsport

Da, dobro ste pročitali. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić želi Jovana Miloševića! Ukoliko crveno-beli realizuju transfer, Zvezda bi u napadu imala dvojicu najtalentovanijih napadača istog godišta, pomenutog Jovana Miloševića i supertalentovanog Jovana Mijatovića, koji je već upisao minute u crveno-belom dresu, kako u Superligi, tako i u Ligi Evrope. Pisali smo juče o tome da Jovan Milošević odlazi iz Vojvodine.

Mladom napadaču ugovor sa Vojvodinom ističe u junu, a kako sada stvari stoje, mladi napadač ga neće produžiti. Nezadovoljan je odnosom kluba prema njemu i minutažom koju je imao tokom jeseni. Naime, momak rođen u Čačku očekivao je da će posle fantastičnog EP tokom leta dobiti veću pažnju u matičnom klubu, od četiri meča u Superligi i svega 66 minuta provedenih na terenu.

Zvezdan Terzić
foto: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić već nekoliko dana vodi ozbiljne pregovore sa prvim čovekom Vojvodine Dragoljubom Zbiljićem oko Jovana Miloševića. Čelnik crveno-belih mogao bi komotno da sačeka leto i za džabe uzme mladog napadača, ali želi da bude korektan prema Vojvodini i da sa novosadskim klubom ima dobre odnose. Namera Zvezdana Terzića je da ispoštuje Vojvodinu, kao i niški Radnički tokom leta, kada je za Stefana Mitrovića isplatio pola miliona evra.

Dragoljub Zbiljić
foto: RTV.rs

Kako Kurir saznaje, Crvena zvezda je spremna da Vojvodini plati 600.000 evra i u Novi Sad pošalje fudbalera Petra Stanića (21), čija je trenutna vrednost na portalu Transfermarkt 700.000 evra i koji je imao solidnu polusezonu u dresu subotičkog Spartaka. U prevodu, Crvena zvezda je ponudila Vojvodini 1.300.000 evra za Jovana Miloševića, što nije zanemarljiva brojka za fudbalera koji još nije napunio 18 godina.

Petar Stanić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Mladi Jovan Milošević još nije prelomio između ponude Štutgarta i Crvene zvezde, mada je svakim danom interesovanje šampiona Srbije njemu i njegovim roditeljima sve primamljivije. Ono što mladog napadača odvraća od pokrajine Baden-Virtenberg i Bundeslige jeste činjenica da je Štutgart napustio direktor Sven Mislintat, čovek koji u Nemačkoj slovi za jednog od najbolji stručnjaka za mlade fudbalere.

Svojevremeno je kao neafirmisane dečake umeo da prepozna kvalitet Roberta Levandovskog, Pjera-Emerika Obamejanga, Šinđija Kagave, Usmana Dembelea, Maca Humelsa... Zato i ne čudi, što Sven Mislintat godinama unazad nosi nadimak "Dijamantsko oko". Štutgart je njegovim odlaskom izgubio važnu kariku kada je u pitanju dolazak Jovana Miloševića.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track