VANREDNO STANJE U VOJVODINI ZBOG JOVANA MILOŠEVIĆA: Štutgart i Zvezda imaju ozbiljne šanse da dovedu bisera iz Novog Sada
Foto: Starsport

svezane im ruke

VANREDNO STANJE U VOJVODINI ZBOG JOVANA MILOŠEVIĆA: Štutgart i Zvezda imaju ozbiljne šanse da dovedu bisera iz Novog Sada

Fudbal -

Gotovo preko noći mladi 17-ogodišnji napadač Vojvodine Jovan Milošević postao je glavna tema u srpskim fudbalskim krugovima. Zbog toga je i reagovalo rukovodstvo kluba iz Novog Sada.

Jovan Milošević
foto: FSS

Najboljem strelcu letos odigranog Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina u junu 2023. godine ističe ugovor sa Vojvodinom. Štutgart je izrazio želju da ga dovede za 600.000 evra, a kako je Kurir ekskluzivno jutros objavio u trku je ušla i Crvene zvezda sa sumom od 1.300.000 evra za mladog napadača.

Fudbalski klub Vojvodina i dalje ne odustaje od produžetka saradnje sa Jovanom Miloševićem, potvrdio je danas sportski direktor Marko Jovanović, za zvanični sajt kluba.

U brojnim medijima, pojavila se informacija da je Jovan Milošević u pregovorima sa nemačkim Štugartom, stoga, klub želi da obavesti javnost da će sve ponude i opcije razmotriti, ali da se stav Vojvodine nije promenio.

Marko Jovanović
foto: www.fkvojvodina.rs

Od samog početka i dolaska nove uprave na čelu sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem, te novim sportskim direktorom Markom Jovanovićem i šefom struke Milanom Rastavcem, jedini cilj Vojvodine bio je da Jovan Milošević dobije jedan od najjačih ugovora za svoj uzrast u srpskom fudbalu, ali do sada do dogovora nije došlo.

– Najpre moramo da se vratimo na sam početak i moram da kažem da smo u klub zvanično došli 1. juna, dok je Jovan Milošević bio na Evropskom prvenstvu, zajedno sa Bukincem, Kovačevim i Majstorovićem. Čak i pre tog turnira, što nam je njegov agent kasnije otkrio, oni su već ušli u pregovore sa Štutgartom od marta meseca, što je nama otežalo situaciju u pregovorima. Propust kluba je taj što pre EP nije ponuđen i potpisan ugovor sa Jovanom Miloševićem, ali kao što znamo, u tom periodu Vojvodina je bila u velikoj tranziciji, pa zbog cele situacije nije bilo to ni lako ostvariti. Ono što smo mi iz struke uradili čim smo ušli u klub, jeste da smo pratili naše igrače na Evropskom prvenstvu i da smo po povratku odmah priključili Majstorovića i Miloševića prvom timu - rekao je Marko Jovanović i nastavio:

- Majstorovića smo prodali veoma brzo za ogroman novac i to je bila ponuda koja se ne odbija. Sa Jovanom smo postupili tako što smo pažljivo dozirali minutažu zbog njegovog uzrasta kroz treninge i prijateljske utakmice, a ujedno pregovarali oko novog ugovora i nastavka saradnje. Prvo što nam je rečeno i od strane njega i njegovog agenta bilo je da im je prva želja inostranstvo i da nisu zainteresovani za ostanak u Super ligi Srbije. Takođe, rečeno nam je da o novom ugovoru možemo da pregovaramo tek kada prođe letnji prelazni rok. Mi smo bili uporni u pregovorima, a ujedno smo se bavili njegovim razvojem kao da ostaje u Vojvodini. Odigrao je neke prijateljske utakmice u Sloveniji i debitovao je već na prvoj utakmici u prvenstvu protiv Napretka, gde je odigrao 30 minuta sa svojih 17 godina. U prvih pet utakmica imao je značajnu minutažu, gde smo mi jasno pokazali da nam je potreban i stavili smo do znanja da ga želimo u Vojvodini. Kada je prvenstvo počelo, opet smo uspostavili kontakt za pregovore, ali ni ta minutaža ni naš pristup nisu ništa promenili i ponovo nam je agent poručio da je Jovanova želja da što pre ode u inostranstvo, tačnije u Štutgart. Trener Rastavac je i posle tih pregovora, ubacio Miloševića u šestom kolu protiv Radnika, kada je takođe odigrao pola sata. I dalje smo pokušavali da dogovorimo nastavak saradnje, ali jednostavno nisu želeli, čime su na neki način kupovali vreme dok ne prođe prelazni rok.

Zvezdan Terzić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Marko Jovanović potom je objasnio celu situaciju i potvrdio da pored Štutgarta, klub ima dve ponude. Jedna od te dve je od Crvene zvezde, koju direktor Vojvodine nije želeo da imenuje kao zainteresovanu stranu.

- Mi smo ponudili ozbiljan finansijski ugovor, koji nijedan 17-godišnjak ne bi mogao da odbije u srpskom fudbalu. Tada smo saznali da nisu bitne ni finansije, jer je Miloševićeva želja i dalje bila da ode u Nemačku, i da se ta ideja nije promenila od marta. Kada smo ušli u klub došli smo pred svršen čin, ali se i dalje ne predajemo i mislim da je za Jovana Miloševića najbolje da ostane u Vojvodini i da odavde ode kao razvijen igrač kao što su otišle naše najveće zvezde – Krasić, Jovanović, Kačar, Tadić i mnogi drugi. Vojvodina ga je dovela iz manje sredine i pružila mu sve uslove i da postane reprezentativac i da se razvija u pravom smeru i klub je zaslužio da Milošević potpiše novi ugovor. Osim Štutgarta, Vojvodina ima još dve ponude za Miloševića, klub će razmotriti sve opcije, ali je naša prva želja i dalje da Jovan ostane sa nama. Takođe, dodao bih da poučeni ovim iskustvom, već sada, a i u budućnosti nastavljamo da tražimo mlade i vrhunske talente. Već smo produžili ugovore sa Bukincem, a uskoro će potpisati i Kovačev i još jedan mladi igrač iz naše škole o čemu ćemo više u narednom periodu – saopštio je u ime FK Vojvodina sportski direktor Marko Jovanović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track