UŽASNE VESTI O PELEU: Bolnica u kojoj je smešten slavni fudbaler se hitno oglasila!
Foto: Profimedia

Tuga

UŽASNE VESTI O PELEU: Bolnica u kojoj je smešten slavni fudbaler se hitno oglasila!

Fudbal -

Iz klinike "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu, u kojoj je smešten slavni Pele, saopšteno je da se stanje slavnog fudbalera pogoršalo.

Objavljeno je da je rak napredovao i da zbog toga Pele mora da bude zbrinut u jedinici intenzivne nege, naveli su doktori koji već dugo brinu o zdravlju čuvenog fudbalera.

U ovom trenutku najveći je strah zbog mogućeg otkazivanja rada bubrega, spominju i srčani zastoj, odnosno vesti o Peleu nisu nimalo dobre i zbog njih je čitav Brazil zabrinut.

„Nakon što je primljen 29. novembra zbog hemoterapije, lečenja raka debelog creva i respiratornih problema, došlo je do pogoršanja okološke bolesti i potrebna je ozbiljnija nega vezana za bubrežne i srčane disfunkcionalnosti“, navedeno je u pismu koje su potpisali doktori Fabio Nasri, Rene Gansl i Migel Cendoroglo Neto.

Navodno, bolest se proširila na pluća i jetru, a da je situacija daleko od naivne pokazuje odluka njegove porodice da otkaže proslavu Božića i praznik provede sa Peleom u bolnici:

„Naš Božić kod kuće je otkazan. Odlučili smo uz podršku doktora da iz mnogih razloga ostanemo uz tatu, uz svu negu koja mu je pružena u bolnici“, navela je njegova ćerka Keli.

Tokom trajanja Svetskog prvenstva u Kataru, Pele je ponovo prebačen u bolnicu i tada je saopšteno da njegovo telo više ne reaguje na hemoterapiju, da bi se čuveni Brazilac oglasio optimističnom porukom fudbalerima "selesaa", nadajući se da će ih tako motivisati da dođu do šampionske titule. Oni su mu takođe pružili podršku, ali su zaustavljeni u četvrtfinalu Svetskog prvenstva protiv Hrvatske.

"Prijatelji, želim da svi ostanu mirni i pozitivni. Snažan sam, imam mnogo nade i pratim terapiju kao i inače. Želim da zahvalim čitavom timu lekara i medicinskog osoblja za svu negu koju dobijam. Imam veliku veru u Boga i svaka poruka koju dobijam od vas čini da budem pun energije. I gledajte Brazil na Svetskom prvenstvu! Hvala puno, na svemu!", glasila je Peleova poruka.

Pele ima 82 godine, legenda je brazilskog i svetskog fudbala i lider jednog od najboljih timova u istoriji, koji je sa njim na terenu tri puta osvojio Mundijal - 1958, 1962. i 1970. godine. U decembru 2000. sa Dijegom Maradonom podelio je nagradu za najboljeg fudbalera u 20. veku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track