ISPLIVAO MIHIN INTERVJU OD PRE 25 GODINA: Ja sam srećan jer sam zdrav! Čovek radi zbog novca, a onda sve potroši da bi se izlečio!
Foto: Printscreen YT

zdravlje najveća sreća

ISPLIVAO MIHIN INTERVJU OD PRE 25 GODINA: Ja sam srećan jer sam zdrav! Čovek radi zbog novca, a onda sve potroši da bi se izlečio!

Fudbal -

Siniša Mihajlović novac i uspeh nikada nisu bili na prvom mestu, još pre 25 godina znao je da su zdravlje, porodica i ljubav najveća sreća.

Tokom igračkih dana ostvario je sve svoje dečačke snove. Osvajao je trofeje, zaradio ogroman novac, ali je i tada bi svestan da zdravlje nema cenu i da je ono na prvom mestu.

U jednom izuzetno zanimljivom intervjuu koji je dao davne 1998. godine, Miha je sa novinarkom Karolinom Melen neverovatno zrelo govorio o stvarima koje ga čine srećnim.

Na njeno pitanje da li postoji nešto što mu nedostaje u životu, dao je jedan zreo i snažan odgovor.

"Ja mislim da sam srećan čovek pre svega zato što sam zdrav, što su zdravi svi u mojoj porodici. Mislim da je zdravlje najveća stvar koju možeš da imaš. Novac dolazi tek negde na trećem-četvrtom mestu. Čovek koji je zdrav čitav život radi da bi zaradio pare i onda kad zaradi pare sve to treba da potroši da bi se izlečio. Tako da je zdravlje najvažnije. Ja sam srećan zbog toga što su svi u mojoj porodici zdravi, to mi je na prvom mestu. Srećan sam i jer radim posao koji volim. Srećan sam i što sam na neki način rešio moju egzistenciju, da ne moram da razmišljam sutra šta ću da radim i da li ću uspeti da spojim kraj s krajem. U životu su mi se, praktično, sve želje ostvarile", iskren je bio Mihajlović.

Miha je već tada shvatio da sreću donose male stvari.

"Kad si mali, onda imaš velike želje. Kad postaneš nešto, želje su ti sve manje, ali se isto raduješ njima kao i kad si bio mali. Imam i dalje želja, ali ako bih uporedio sa onima koje sam imao kad sam imao 18 godina, ove su mnogo manje. Tada sam razmišljao i o kolima, kući... Sad razmišljaš o drugim stvarima, sitnicama koje su manje vredne od toga", rekao je tada Mihajlović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track