MOŽE LI LUKA MILIVOJEVIĆ DA SE VRATI U REPREZENTACIJU! Dika Stojanović zagolicao maštu: Piksi se nije odrekao nijednog igrača!
Foto: Starsport

nisu ga se odrekli

MOŽE LI LUKA MILIVOJEVIĆ DA SE VRATI U REPREZENTACIJU! Dika Stojanović zagolicao maštu: Piksi se nije odrekao nijednog igrača!

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da na Svetskom prvenstvu u Kataru ostvari dobar rezultat, tačnije prođe iz grupne u nokaut fazu.

Luka Milivojević
foto: Starsport

Mišljenje mnogih fudbalskih stručnjaka je da je selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju za napadačku igru koju forsira nedostajao jedan klasičan defanzivni igrač. Kako bi se to fudbalskim žargonom reklo "četvorka".

Srbija na toj poziciji gotovo da nema igrača takvih karakteristika. Oni koji su igrali na mestu defanzivnih veznih igrača u kvalifikacijama i na Mundijalu u Kataru uglavnom su "šestice" ili "osmice", plemeniti igrači sa izraženim ofanzivnim, ali ne i defanzivnim odlikama. Igrači poput Saše Lukića, Nemanje Maksimovića, Ivana Ilića, Marka Grujića, Uroša Račića, Nebojše Gudelja, čak i Sergeja Milinkovića-Savića.

Komentator, a nekadašnji fudbalski menadžer i bivši golman Ranko Stojić nedavno je istakao da ne bi bilo ponovo loše razmisliti o Luki Milivojeviću. Prvotimcu premijerligaša Kristal Palasa koji ima 31 godinu i koji je posle igranja na Mundijalu u Rusiji, zbog sukoba sa Slavišom Kokezom i Mladenom Krstajićem zajedno sa Nemanjom Matićem rekao "zbogom" reprezentaciji.

Dragan Stojković Piksi, Stevan Stojanović
foto: FSS

Na pitanje Kurira, Stevan Stojanović, direktor A reprezentacije o povratku Luke Milivojevića u srpsku reprezentaciju kaže:

- Dragan Stojković je jasno rekao da se ne odriče bilo kojeg srpskog igrača. Opet, moram da se ogradim, on je taj koji odlučuje, iako smo saradnici i često razgovaramo zajedno. Selektor je sad je u Parizu, ko zna, možda i o njemu razmišlja!

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track