SRBIJA ŽELI STEFANA BAJČETIĆA, ALI NE ZAVISI SVE OD NAS: Nikola Lazetić, direktor u FSS objasnio situaciju oko fudbalera Liverpula
Foto: Ana Paunković, EPA/Tim Keeton, screenshot

patriotizam

SRBIJA ŽELI STEFANA BAJČETIĆA, ALI NE ZAVISI SVE OD NAS: Nikola Lazetić, direktor u FSS objasnio situaciju oko fudbalera Liverpula

Fudbal -

Srbija želi Stefana Bajčetića, ali ne zavisi sve od nje. Činjenica je da Fudbalski savez Srbije čini sve da poslednjih godina okupi masu dečaka iz inostranstva pod srpsku zastavu.

Stefan Bajčetić, Jirgen Klop
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nikola Lazetić, direktor mlađih kategorija u FSS, u razgovoru za Kurir govorio je koji će sve mladi biseri iz Evrope u budućnosti biti važni igrači A tima. Prilikom tog razgovora dotakao se i Stefana Bajčetića.

Fudbalski savez Srbije je u kontaktu sa ocem Srđanom i mladim Stefanom već više od dve godine. Međutim, razgovori i pregovori nisu urodili plodom. Stefan Bajčetić je igrao za sve mlađe kategorije Španije, a nedavno je kod trenera Pabla Ama debitovao i za omladinsku selekciju. O njemu i o Milošu Kerkezu koji je izabrao Mađarsku, Nikola Lazetić za Kurir kaže:

Nikola Lazetić
foto: FSS

- Što se tiče Miloša Kerkeza (19) i Stefana Bajčetića (18), barem 50 puta sam pričao sa njima i njihovim roditeljima. Neke stvari nažalost ne zavise od nas, već i od njihove dobre volje. Mi smo pokazali i jednom i drugom igraču da su budućnost i prioritet srpskog fudbala. Nadam se da će se kod Bajčetića osetiti potreba da igra za Srbiju, da će kod njega proraditi patritozam. Da igra za svoju zemlju. Kerkez je odlučio da igra za Mađarsku.

S obzirom da je Pablo Amo nedavno postao član stručnog štaba novog selektora Španije Luisa de la Fuentea, logično je da Crvena furija čini sve da što pre Srđan Bajčetić debituje za njih. Možda čak i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track