HALAND NOSI GRAĐANE: Mančester Siti TROJKOM protiv Lidsa prišao Arsenalu na -5!
Foto: Anna Gowthorpe / Shutterstock Editorial / Profimedia

PREMIJER LIGA

HALAND NOSI GRAĐANE: Mančester Siti TROJKOM protiv Lidsa prišao Arsenalu na -5!

Fudbal -

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u gostima ekipu Lidsa sa 3:1, u utakmici 17. kola Premijer lige.

Ekipa Pepa Gvardiole je upisala 11. pobedu od početka šampionata i trenutno je druga na tabeli sa 35 bodova, odnosno ima pet manje od prvoplasiranog Arsenala. Na drugoj strani, Lids je na 15. poziciji sa 15 osvojenih bodova.

Siti je u prvom poluvremenu propustio nekoliko dobrih prilika i kada je izgledalo da će ekipe na odmor otići sa 0:0, Rodri je doveo goste u vodjstvo u prvom minutu nadoknade.

Rodri je proigrao Rijada Mareza, njegov udarac odbranio Ilan Melije, ali je Španac natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu Lidsa.

Siti je prednost duplirao posle šest minuta igre u nastavku pogotkom Erlinga Halanda. Posle greške igrača Lidsa na centru terena, Džek Griliš je ukrao loptu i nakon toga proigrao Halanda kojem nije bilo teško da postigne gol.

Mančester siti
foto: Anna Gowthorpe / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tačku na ovaj meč stavio je Haland u 64. minutu kada je još jednom savladao Melijea, posle još jedne asistencije Griliša.

Bio je to 20. gol Halanda na 14 odigranih mečeva u Premijer ligi. Nijedan igrač u istoriji Premijer lige nije tako brzo stigao do 20 golova kao ovaj 22-godišnji Norvežanin.

Lids je do kraja meča uspeo da ublaži poraz nakon što je Paskal Strejk u 73. minutu, posle kornera, glavom poslao loptu iza ledja Edersona. Bio je to ujedno i prvi udarac Lidsa u okvir gola.

Fudbaleri Mančester sitija će u narednom kolu Premijer lige dočekati Everton, dok će Lids gostovati Njukaslu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track