SLAVIO SA USTAŠKIM POZDRAVOM I VREĐAO SRBE, A SAD NAPUŠTA RUSIJU: Dejan Lovren pred novim izazovom, vraća se na mesto zločina!
Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

definitivna odluka

SLAVIO SA USTAŠKIM POZDRAVOM I VREĐAO SRBE, A SAD NAPUŠTA RUSIJU: Dejan Lovren pred novim izazovom, vraća se na mesto zločina!

Fudbal -

Dejan Lovren, fudbaler reprezentacije Hrvatske, napustio je Rusiju, tačnije redove Zenita iz Sankt Peterburga.

Dejan Lovren, Marcelo Brozović, Hrvatska
foto: Printscreen

Dejan Lovren dospeo je u žižu javnosti posle Mundijala u Kataru, kada je otvoreno koketirao sa ustaštvom, uzvikivao nacističke pozdrave i vređao Srbe. Iskusni defanzivac dogovorio je prelazak u redove Liona iz Francuske.

Lekarske preglede Dejan Lovren je već uradio, a za nekoliko dana prelazak će i zvanično biti potvrđen. Zenit iz Sankt Peterburga bi na njegovoj prodaji trebalo da zaradi 2.000.000 evra, što je simbolično obeštećenje, jer je fudbaleru rođenom u Zenici ugovor isticao u leto 2023. godine.

Dejan Lovren
foto: Maksim Konstantinov / Zuma Press / Profimedia

Iskusni 33-godišnji Lovren je već nosio dres Liona od 2010. do 2013. godine. Posle toga je otišao u Sautempton, pa u Liverpul, da bi pre dve godine stigao u Rusiju, u redove Zenita.

- Loran Blan je želeo igrača s duhom, karakterom i agresijom, kako bi ga udružio s Kastelom Lukebom. Hrvatski reprezentativac, polufinalista nedavno završenog Svetskog prvenstva, nekoliko je dana bio na radaru čelnika Liona koji su ga uveravali da pređe u klub. Fudbaler od 33 godine je prošao i lekarske preglede - piše francuski Ekip.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track