RADNIČKI 1923 SLAVI 100 GODINA POSTOJANJA: Fudbalski klub je ponos grada Kragujevca!
Foto: Starsport

šumadija

RADNIČKI 1923 SLAVI 100 GODINA POSTOJANJA: Fudbalski klub je ponos grada Kragujevca!

Fudbal -

KRAGUJEVAC - Fudbalski klub Radnički 1923 iz Kragujevca, najprijatnije iznenađenje jesenjeg dela Superlige, ove godine obeležava 100 godina postojanja.

Radnički Kragujevac
foto: Starsportphoto

- U planu je niz manifestacija kako bi se obeležio redak jubilej jednog od najstarijih srpskih klubova - izjavio je generalni direktor Igor Konatar, koji je zajedno sa sportskim direktorom Slavkom Perovićem, obezbedio maksimalne uslove da klub superligaški funkcioniše.

Radnički 1923, kao klub sa jednim od najmanjih budžeta u ligi, predvođen trenerom Dejanom Joksimovićem, napravio je ozbiljan iskorak u pozitivnom smislu, a osmo mesto uoči proleća daje nadu da će se na "Čika Dači" u aprilu i maju igrati plej-of. Kragujevčani nisu u mogućnosti da finansijski pariraju većini klubova, pa su tokom zimske pauze ostali bez Nemanje Tomića, koji je otišao za boljim uslovima u Mladost iz Lučana (trostruko veću platu, prim.aut) i Dušana Cvetinovića, koji se preselio u TSC.

Slavko Perović
foto: Instagram

Sportski direktor Slavko Perović najavljuje da će šansu dobiti "deca Radničkog", ali tvrdi da će biti i pojačanja.

- Biće i pojačanja, kvalitetnih i afirmisanih novajlija, ali oslonićemo se i na igrače iz svoje omladinske škole, u koju se ulaže mnogo rada, vremena, truda i novca", izjavio je Perović. Ambicije Radničkog su evropske, Kragujevčani mogu da budu ponosni na fudbal kakav se igra u srcu Šumadije, a u klubu se nadaju i da će dobiti pomoć Grada, koju su rezultatima apsolutno zaslužili.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track