OPROSTILI SE OD PELEA, A MIHAJLOVIĆA NI DA POMENU! U Torinu BESNI na klub: OVO JE AUTOGOL, nema drugog objašnjenja!
Foto: EPA/Alessandro di Marco

NEPRAVDA?!

OPROSTILI SE OD PELEA, A MIHAJLOVIĆA NI DA POMENU! U Torinu BESNI na klub: OVO JE AUTOGOL, nema drugog objašnjenja!

Fudbal -

Fudbalski klub Torino našao se na udaru jednog lokalnog portala zbog gesta pre utakmice protiv Verone u 16. kolu Serije A.

Najjači rang italijanskog fudbala ponovo je na programu prvi put nakon 13. novembra i Svetskog prvenstva održanog u Kataru.

Portal "torrinoggi.it", istakao je da je klub pogrešio odlukom da oda počast Peleu, a ne Siniši Mihajloviću.

Pre utakmice protiv Verone uz minut ćutanja u čast legendarnom Brazilcu koji je preminuo 29. decembra nakon teške bolesti, na velikom ekranu je prikazana slika jednog od najvećih fudbalera svih vremena.

U isto vreme, Siniša Mihajlović koji je preminuo 12. decembra, a koji je na klupi Torina sedeo od maja 2016. do januara 2018. godine, nije pomenut.

"Autogol, ne može da se objasni drugačije. Pre meča protiv Verone održan je minut ćutanja posvećen Peleu, koji je preminuo prošle nedelje", navedeno je na pomenutom portalu.

Takođe, u tekstu u kojem se kritikuje klub, istaknuto je i da činjenica da je Sinišina slika prikazana na prijateljskoj utakmici protiv Kremonensea ne može da posluži kao validno opravdanje.

"Utakmica protiv Verone bila je prva zvanična nakon smrti srpskog trenera i prva prvenstvena posle duge pauze za Svetsko prvenstvo i klub je mogao i morao na neki način da oda počast srpskom treneru".

Navodi se i da je stadion igrao pred polovično praznim tribinama zbog nezadovoljstva navijača radom predsednika Urbana Kaira, navedeno je na sajtu "torinoggi.com", a preneo je "Sportal".

Kada je reč o samoj utakmici, završena je rezultatom 1:1.

Verona je došla do prednosti u 45. minutu golom Milana Đurića, reprezentativca Bosne i Hercegovine, nakon asistencije Darka Lazovića i ne baš najbolje reakcije Vanje Milinkovića-Savića, golmana Torina.

"Bikovi" su do izjednačenja stigli u 64. minutu, a strelac za domaćina bio je Aleksej Mirančuk.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track