NEVIĐENI HAOS U EVROPSKOM FUDBALU! Istraga u toku, UEFA preti Juventusu IZBACIVANJEM iz Lige šampiona i ostalih takmičenja
Foto: EPA/Alessandro di Marco

NOVA KAZNA?

NEVIĐENI HAOS U EVROPSKOM FUDBALU! Istraga u toku, UEFA preti Juventusu IZBACIVANJEM iz Lige šampiona i ostalih takmičenja

Fudbal -

Nakon što je ostao bez 15 bodova u Seriji A, fudbalski klub Juventus bi mogao da bde dodatno, drastično kažnjen.

Zbog nejasnog poslovanja i finansijskih prevara, "stara dama" je ispala iz trke za titulu, a pitanje je da li će izboriti izlazak u Evropu.

Sa 10. mesta će u nastavku sezone Juventus juriti pozicije koje vode u Ligu konferencija i Ligu Evrope, međutim, čak i u slučaju da izbore jedno od ta dva takmičenja, ili Ligu šampiona koja je svakako želja ljudi u Torinu, postoji šansa da Juventus neće igrati u Evropi.

"Gazeta delo Sport", ugledni dnevni list iz Italije prenosi da je, nakon istrage u Italiji, slučaj Juventusa pod istragom UEFA.

Evropska kuća fudbala navodno ne bi imala problem da suspenduje Juventus i zabrani mu igranje u Evropi.

Još u novembru 2022. godine ostavke su podneli predsednik Andrea Anjeli i potpredsednik Pavel Nedved i tada je bilo jasno da nešto ozbiljno nije u redu.

Uprkos tome, kazna u Italiji je bila pravi šok za ljubitelje fudbala na starom kontinentu, a suspenzija UEFA bila bi ogroman udarac za veliki klub.

"Gazeta delo Sport" navodi i da bi eventualna suspenzija stupila na snagu prve godine kada bi Juventus izborio igranje Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track