TRI UTAKMICE – TRI POBEDE: Uspešne igre Napretka na pripremama u Antaliji
Foto: FK. Napredak

turska

TRI UTAKMICE – TRI POBEDE: Uspešne igre Napretka na pripremama u Antaliji

Fudbal -

Napredak nastavlja seriju uspešnih igara na pripremama u Antaliji, u Turskoj. Posle Tisakečkea (2:0) i Šamahija (1:0), savladana je i Vorskla rezultatom 1:0, ekipa koja posle prvog dela Premijer lige Ukrajine, deli od sedmog do devetog mesta

.Šef stručnog štaba Čarapana Dušan Đorđević utakmicu je započeo u sastavu:

Petrić, Đeković, Kerkez, Mršić, Prijović, Krstić, Stanković, Ljubomirac, Knežević, Bastajić i Matić.

Od samog starta Napretkovci su jurišali na gol protivnika, ali su Ukrajinci uspešno odolevali i nije bilo izglednijih šansi. Bojan Matić je imao šansu u četvrtom minutu, ali je njegov udarac bio neprecizan.

U 15. minutu, posle faula nad Matićem, šutirao je Krstić, ka golu rivala, ali su se Ukrajinci uspešno odbranili. Ukrajinci su pokušali da ugroze gol Kruševljna u 23. minutu, prvo je bio skraćeni korner, pa dva uzastopna udarca iz ugla, ali bez uspeha. Napredak je nastavio svoje atake ka golu Ukrajinaca.

Knežević je prekinuo akciju Vorskle, poveo napad, pa šutirao u kazneni prostor, ali je usledila dobra reakcija protivničkih defanzivaca. Prijović je, zatim, prodro po levoj strani u 33. minutu, pokušao da uposli Bastajića, ali samo novi korner. Tri minuta kasnije Čarapani su izveli slobodan udarac, gađao je Krstić, ali je lopta otišla iznad prečke.

Na početku drugog poluvremena Petrića je na golu zamenio Savić, a samo posle pet minuta igre usledio je šok za Ukrajince. Posle centaršuta sa desne strane, jedan od štopera Vorskle je loptu odbio rukom i dosuđen je penal. Siguran egzekutor sa bele tačke bio je Nemanja Krstić – gol za voćstvo i pobedu. Trener Đorđević je, posle sat vremena igre, na terenu poslao:

Vukajlovića, Zogovića, Labana, Šarića, Đorđa i Stefana Jovanovića, Rosnupa i Putinčanina. Iz startne postave ostao je samo štoperski tandem Kerkez – Mršić.

Šarić je u 63. minutu imao priliku da duplira voćstvo Napretka. Rosnup je uposlio Labana, usledio je centaršut, pravovremeno je skočio Šarić i glavom šutirao i promašio. Ukrajinci su u 67. minutu imali veliku šansu da poravnaju rezultat. Posle starta Kerkeza, koji je izbacio loptu u korner, sudija je pokazao na belu tačku.

Novi junak je postao i golman Savić, koji je sjajnom odbranom sačuvao svoju mrežu. Ukrajinci su, u finišu utakmice, pokušavali da stignu do remija, ali je Savić u još dva navrata bio nesavladiv, i stanje na semaforu je ostalo nepromenjeno - Napredak – Vorskla 1:0.

Napredak će za dva dana odigrati poslednji pripremni meč u Antaliji, a rival će mu biti Aktobe iz Kazahstana.

Ž. M. Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track