NE ZANIMA ME DA IGRAM ZA RUSIJU DOK JE ZEMLJA POD SANKCIJAMA: Poznati fudbaler i bivši ROBIJAŠ navukao veliki gnev zemljaka
Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

bivši robijaš

NE ZANIMA ME DA IGRAM ZA RUSIJU DOK JE ZEMLJA POD SANKCIJAMA: Poznati fudbaler i bivši ROBIJAŠ navukao veliki gnev zemljaka

Fudbal -

Aleksandar Kokorin, nekadašnji fudbaler i reprezentativac Rusije, poručio je da mu ne pada na pamet da igra za svoju zemlju, dok su na snazi sankcije.

Aleksandar Kokorin
foto: Printskrin/Instagram

Njegov intervju za francuski portal "FootMercato" izazvao je veliku pažnju u Rusiji. Em što je odbio bilo kakvu mogućnost da igra za Rusiju prijateljske utakmice tokom sankcija, em je komentarisao i Specijalnu vojnu intervenciju te zemlje u Ukrajini.

Aleksandar Kokorin (31) član je kiparskog kluba Arisa, a pre toganosio je dres Fjorentine i tri najveća ruska kluba - Spartaka, Zenita i Dinama. Igrao je još za Anži i Soči.

Na pitanje o mogućem povratku u reprezentaciju Rusije, za koju nije igrao od 2017. godine, Kokorin je rekao:

- Biću realan. U sadašnjim uslovima reprezentacija verovatno neće odigrati zvaničnu utakmicu još dugo vremena. Moguće je da će ovakva situacija potrajati bar do 2025. godine - kazao je Kokorin i nastavio:

- Pod ovim uslovima ne želim da igram za reprezentaciju. Naravno, ako me zovu, razgovaraću sa menadžerom, ali želim da znam zašto sam pozvan. Ako je samo da odigram prijateljsku utakmicu, mislim da je to više za mlade igrače, nego za mene. Ako budemo imali zvaničnu utakmicu, naravno, jako želim da se vratim u reprezentaciju. Nošenje dresa ruske reprezentacije je neverovatan osećaj, ali ne u ovoj situaciji.

Aleksandar Kokorin
foto: ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aleksandar Kokorin izneo je svoj stav o sukobu Rusije i Ukrajine

- Po ovom pitanju mogu da kažem da ne mogu da utičem na taj sukob. Stoga je verovatno bolje smatrati, da se to mene ne tiče. Kao što znate, moj posao je da igram fudbal, da igram fudbal na Kipru. Samo o tome treba da razmišljam - rekao je Kokorin.

Aleksandar Kokorin i danas je najskuplji ruski fudbaler, pošto je njegov transfer iz moskovskog Dinama u Anži iz Mahačkale iznosio 19.000.000 evra. Međutim, nikada nije zaigrao za Anži, jer je bio povređen, a kada se izlečio, klub je bankrotirao. Potom je prešao u Zenit, a za Rusiju je igrao na dva EP 2012. i 2016, kao i na Mundijalu 2014. godine.

Aleksandar Kokorin, Pavel Mamaev
foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

U žižu ruske, ali i svetske javnosti dospeo je u jesen 2018. godine, kada je sa fudbalerom Krasnodara Pavelom Mamajevom pretukao jednog zvaničnika Vlade Rusije u restoranu. Dvojica fudbalera su političara tukli stolicom i naneli mu ozbiljne telesne povrede, pritom ga vređajući na nacionalnoj osnovi.

Ceo incident snimljen je kamerom iz restorana u Moskvi, a fudbaleri su uhapšeni. Kokorin je osuđen u maju 2019. godine na godinu i šest meseci zatvora. S obzirom na vreme koje je proveo u istražnom zatvoru, pušten je na slobodu uslovno u septembru 2019. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track