BILI ŠAMPIONI RUMUNIJE, PA UGAŠENI ZBOG DUGOVA! Nema šale kod komšija, pravila jasna: Od nule pod NOVIM imenom!
Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial /

strogi propisi

BILI ŠAMPIONI RUMUNIJE, PA UGAŠENI ZBOG DUGOVA! Nema šale kod komšija, pravila jasna: Od nule pod NOVIM imenom!

Fudbal -

Odlukom Fudbalskog saveza Rumunije tamošnji klub Astra Đurđu više ne postoji.

Razlog su veliki dugovi u koje je klub upao poslednjih godina, zbog čega je već sankcionisan izbacivanjem u niži rang, po odluci FS Rumunije. Ove sezone takmičio se u trećoj ligi, međutim kako klub zbog sankcija FIFA nije mogao da registruje nove igrače, a nedostaje mu kadar da se takmiči - usledilo je izbacivanje iz lige i automatski gašenje.

Ovaj klub je u sezoni 2015/2016. bio prvak države, a Astra je imala i zapažen evropski uspeh kada je, u sezoni koja je usledila, ušla u grupnu fazu Lige Evrope tako što je savladala Vest Hem u gostima, i prošla dalje ukupnim rezultatom 2:1.

Astra
foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial /

U toku dana iz kluba je stigao dopis iz Astre na adresu Fudbalskog saveza Rumunije u kojem je toj organizaciji predočeno da ekipa nema dovoljan broj igrača da nastavi sezonu.

- S obzirom na to da nam je FIFA zabranila registraciju novih igrača, klub je došao u situaciju da ne može da formira ekipu. Nalazimo se u bezizlaznoj situaciji da ne možemo da izađemo iz ćorsokaka, iako ne dugujemo tražene iznose. Ne možemo da izbegnemo sankciju koju je izrekla FIFA i nemamo dovoljan broj igrača za takmičenje. Pod ovim uslovima, prinuđeni smo da zahtevamo izlazak 3. Lige - navodi se u saopštenju koje su igrači Astra Đurđua poslali na adresu.

Fudbalski savez Rumunije je postupio po pravilima, doneo odluku da se klub rasformira, a osim muškog seniorskog tima, više ne postoje ni ostale selekcije koje su se takmičile sa grbom ovog kluba. Ugašene su i žesnka selekcija, kao i dva juniorska pogona.

Astra Đurđu više nikad neće moći da se takmiči pod tim imenom, a ako nekad bude ponovo osnovan taj novi klub krenuće od nule.

Klub je takođe u sezoni 2013-2014. bio vicešanpion Rumunije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track