NAVIJAČI, MOLIM VAS... Evo šta o debaklu FK Partizan za Kurir kaže Ostoja Mijailović, predsednik JSD!
Foto: Starsport

Odjek nakon BRUKE U HUMSKOJ

NAVIJAČI, MOLIM VAS... Evo šta o debaklu FK Partizan za Kurir kaže Ostoja Mijailović, predsednik JSD!

Fudbal -

Retko kada je u svojoj bogatoj istoriji Fudbalski klub Partizan dobio šamar kao u subotu uveče u Humskoj. Obrazi bride, crvene se od sramote. Do juče anonimna ekipa Mladost GAT ispisala je šokantan rezultat na velikom semaforu na stadionu Partizana - 0:4.

FK Partizan
foto: Starsportphoto

Mnoga velika imena jugoslovenskog i evropskog fudbala uspevala su da savladaju crno-bele u Beogradu, ali ovakvo poniženje nije viđeno još od kada je Hajduk slavio sa 6:1. Prošlo je gotovo pola veka od te utakmice, a ni Mladost GAT, realno, nije Hajduk.

Mladost GAT, Partizan
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

- Situacija je dovoljno teška, rekao bih nikad teža, ali ne treba ja dodatno da je otežavam. I ranije sam pričao na temu fudbalskog kluba, ne bih da se ponavljam. Sada bi trebalo da se oglase oni koji su duže vreme tamo, verovatno su i kompetentniji, iako sam ja predsednik Jugoslovenskog sportskog društva - kaže Ostoja Mijailović za Kurir.

Ostoja MIjailović
foto: Starsportphoto

Ovakvo blamiranje došlo je u najgorem trenutku, već za četiri dana crno-beli gostuju Šerifu u šesnaestini finala Lige konferencije. Dobro je za igrače, a posebno za upravu što se prvi meč ne igra na stadionu Partizana, jer bi reakcija navijača bila žestoka, a ne znači da je neće biti u prvom narednom meču u Humskoj.

FK Partizan
foto: Starsportphoto

- Mogu samo da se nadam i verujem da će momci uspeti da se izdignu i odigraju dobro protiv Šerifa u Ligi konferencije. Treba da, bez obzira na unutrašnja dešavanja u klubu, pokažu neku reakciju posle svega, iako evropski meč dolazi za nekoliko dana. Treba da shvate da igraju i za sebe, svoju reputaciju i budućnost. Svi oni žive od fudbala, ako budu igrali kako treba, zarađivaće bolje. Poručujem i navijačima Partizana da poštede fudbalere u ovom trenutku, a za druge, kako god. Momci treba da se pripreme za Šerif koliko mogu u ovom trenutku - zaključio je Mijailović.

P. G. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track