MILOJEVIĆ JOŠ UVEK NE RAZMIŠLJA O DERBIJU! Trener crveno-belih pred subotnji meč - Nemamo prava za kalkulacije!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

superliga srbije

MILOJEVIĆ JOŠ UVEK NE RAZMIŠLJA O DERBIJU! Trener crveno-belih pred subotnji meč - Nemamo prava za kalkulacije!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u subotu od 15 časova na svom terenu protiv Čukaričkog, utakmicu 22. kola Super lige Srbije. Zvezda je prva na tabeli sa 57 bodova, 11 više od drugoplasiranog Partizana, dok Čukarički u utakmicu ulazi kao četvrtoplasirana ekipa sa 41 bodom.ž

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je danas da je dobro što njegova ekipa ima prednost na tabeli, ali da ne kalkuliše i ne razmišlja još o "večitom" derbiju sa Partizanom, pošto je pre toga čekaju još dve utakmice.

"Ne mogu da kažem da nije lakše, jer je prednost tu, ali kao što se brzo zaradi, tako se i istopi. Namestili smo glavu da idemo iz utakmice u utakmicu, sledeći je meč protiv Čukaričkog, a onda ćemo razmišljati o Javoru, pa tek o derbiju. Nemamo prava za kalkulacije i razmišljanje o derbiju, ima još dosta do toga", rekao je Milojević i potom dodao:

"Šampion se svakako proglašava 26. maja, a ako pre toga obezbedimo titulu matematički, još bolje. Međutim, treba nam ozbiljnost i poštovanje prema svim rivalima, bilo da se oni zovu Partizan, TSC, Čukarički, Vojvodina... U fudbalu je sve moguće, videli ste to i kroz utakmice u Evropi", naveo je Milojević.

On je rekao da ekipu raduje svaka utakmica na domaćem terenu, bez obzira na protivnika. Dodao je da je u remiju protiv Vojvodine (1:1), njegova ekipa u prvom poluvremenu odigrala možda i najboljih 30 minuta u poslednje vreme, ali da je nedostajala realizacija i da je to stvar koncentracije i mirnoće.

"Bilo je drugačije protiv Voždovca (6:0) i u smislu podloge i protivnika i ako uđemo s tim odnosom, da svi igrači budu fokusirani od prvog do poslednjeg minuta, mislim da možemo da očekujemo dobu utakmicu i rezultat", naveo je Milojević.

Trener crveno-belih ističe da su svi igrači spremni za predstojeću utakmicu.

"U trenažnom su procesu i Milunović i Rodić, tako da su svi spremni za meč. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu s prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, ne postoji potreba za prevelikom rotacijom jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora", dodao je trener crveno-belih. Osvrnuo se na minutažu Stefana Mitrovića.

"Velika je konkurencija. Mitrović je kvalitetan igrač, mislim da i on želi da bude reprezentativac i profesionalac na višem nivou od Super lige, ali na toj poziciji imamo najefikasnijeg igrača u timu. Delimo mu minutažu i s Bukarijem, ali nadam se da će biti prostora i da igra na svojoj prirodnoj poziciji. Bitno je da je Mitrović zreo momak, dobo radi, sve razume i kad bude bljesnuo i stigao do konstantnosti, biće standardan", rekao je Milojević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track