NEMILOSRDNA IGRA SUDBINE: Atsu veče pre zemljotresa otkazao let, ostao sa saigračima i poginuo! PRONAĐEN MRTAV POSLE 12 DANA!
Foto: Iam Burn/News Images / Shutterstock Editorial / Profimedia, EPA Sedat Suna

TUGA

NEMILOSRDNA IGRA SUDBINE: Atsu veče pre zemljotresa otkazao let, ostao sa saigračima i poginuo! PRONAĐEN MRTAV POSLE 12 DANA!

Fudbal -

Fudbaler Hatajspora Kristijan Atsu pronađen je mrtav ispod ruševina posle 12 dana potrage.

Za više od 10 dana koliko su spasioci pokušavali da pronađu preživele ispod luksuzne 11-spratnice u Hataju , a od nekadašnjeg fudbalera Čelsija nije bilo ni traga, pojavile su se dve teorije gde bi on mogao da bude.

Kristijan Atsu, Isak Tvasam
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Nažalost, ni jedna od njih nije bila tačna, a nacrnje slutnje su se obistinile. Iako su termo kamere pokazale da ispod ruševina petoro ljudi daje znake života, spasioci nisu uspeli da pronađu preživele.

Turska, zemljotres
foto: Eren Bozkurt / AFP / Profimedia

Kristijan je veče pre potresa od 7,7 magnitude Rihterove skale igrao meč, a po završetku utakmice otišao je kod saigrača Sema Adekugbea i kod njega sedeo do kasno u noć.

Pretpostavlja se da je u svoju kuću stigao oko 03.30 časova, približno u vreme kada je bio prvi udar, a koban po zgradu u kojoj je živeo poginuli fudbaler bio je drugi potres posle kojeg se srušila.

Kristijan Atsu
foto: Craig Doyle/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koliko nije imao sreće svedoče i reči menadžera Hatajspora Fatiha Ileka koji je otkrio da je dan pred zemljotres Atsu otkazao avionsku kartu.

"Kada je postigao gol protiv Kasimpaše veče pred zemljotres odlučio je da ne otputuje i ostane sa saigračima", otkrio je u razgovoru za "Raidospor" Ileka.

"Kristijan je rekao treneru da mu treba više vremena da razmisli. Hteo je da ode u inostranstvo kod svoje porodice. Kako se sudbina poigrala sa njim. Imao je avionsku kartu za 23 časova, trebalo je da leti prvo za Istanbul, pa odatle u Francusku. Odustao je. Kakva tragedija", rekao je Ileka.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track