NESVAKIDAŠNJA FUDBALSKA PRIČA: Mladi fudbalski golman iz Tunisa preko mora nelegalno emigrirao u Italiju
Foto: Starsport©

FINANSIJE

NESVAKIDAŠNJA FUDBALSKA PRIČA: Mladi fudbalski golman iz Tunisa preko mora nelegalno emigrirao u Italiju

Fudbal -

Fudbalski klub iz Tunisa AS Režiš saopštio je da je rezervni golman ekipe Kalil Zauli morem nelegalno emigrirao u Italiju.

"Zbog finansijske krize kroz koju klub prolazi i teških uslova života, golman Kalil Zauli nelegalno je emigrirao u Italiju", naveo je klub sa istoka Tunisa na svojoj Fejsbuk stranici.

mapa Italjije
foto: Shutterstock

Zauli ima 19 godina i rezervni je golman ekipe koja je poslednja na tabeli prve lige Tunisa. On je poslednju utakmicu igrao 2. februara.

Saopštenje kluba preneli su svi mediji u Tunisu, izazvalo je veliku pažnju javnosti i proširilo se društvenim mrežama.

Na pitanje Frans presa, portparol kluba rekao je da je golman u četvrtak uspeo da stigne do italijanske obale.

Pojedini delovi obale Tunisa nalaze se na manje od 150 kolometara udaljenosti od italijanskog ostrva Lampeduza, odakle migranti redovno pokušavaju da uđu u Italiju.

Zbog ekonomske i političke krize Tunis poslednjih meseci beleži nagli porast nelegalne emigracije, pri čemu cele porodice i rukovodioci žele da odu, a ne samo mladi nezaposleni ljudi.

Prema zvaničnim podacima iz Italije, više od 32.000 migranata, uključujući 18.000 Tunišana, doputovalo je u Italiju prošle godine iz Tunisa. Više od 38.700 migranata presretnuto je kod obale Tunisa prošle godine.

Obalska straža Tunisa navela je da je ove nedelje zabeležen porast pokušaja tajnih prelazaka zbog poboljšanja vremenskih uslova.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track