ODIGRAO PRVU UTAKMICU NAKON ŠTO JE PRIZNAO DA JE GEJ: Ovakav doček NIKO NIJE OČEKIVAO, a pamtiće ga do kraja života (VIDEO)
Foto: Šimánek Vít / ČTK / Profimedia

OLAKŠANJE

ODIGRAO PRVU UTAKMICU NAKON ŠTO JE PRIZNAO DA JE GEJ: Ovakav doček NIKO NIJE OČEKIVAO, a pamtiće ga do kraja života (VIDEO)

Fudbal -

Češki fudbaler, Jakub Jankto, nedavno je šokirao javnost kada je priznao da je homoseksualac, a sada je odigrao i prvu utakmicu posle otkrića.

Jankto je fudbaler Hetafea koji igra na pozajmici za Spartu iz Praga, a nakon manjih problema sa povredom vratio se u sastav i to na utakmici protiv Jabloneca.

Češki reprezentativac je na tom meču odigrao nešto više od 20 minuta, a kada je ulazio u igru dogodila se zanimljiva situacija.

Čitav stadion pozdravio je Jankta glasnim aplauzom koji se pretvorio u ovacije, a u tim trenucima su navijači i skandirali njegovo ime.

I čim je ovaj fudbaler veznog reda ušao u igru, Sparta je stigla do trećeg gola, što je dodatno razgalilo navijače.

Podsetimo, Jankto je sredinom februara "izašao iz ormara".

"Ja sam homosekusalac i ne želim to više da krijem. Kao svi drugi, imam svoju snagu i svoje slabosti, imam svoju porodicu, prijatelje, imam posao koji radim najbolje što umem svih ovih godina, sa ozbiljnošću, profesionalnošću i strašću. Kao i svi drugi što rade. Ali takođe želim da živim svoj život u slobodi. Bez straha. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali sa ljubavlju. Ja sam homosekusalac i to više ne želim da krijem", rekao je Jankto.

Ubrzo se oglasila i njegova bivša devojka, Marketa Otomanska, sa kojom ima sina Davida. Nakon kritika na Jakubov račun, pohvalila je njegovu hrabrost.

"Poslao je svom sinu samo 600 evra u proteklih pet meseci, i to samo zato što ima sudski nalog. To je tužno i svi moji prijatelji odmahuju glavama. Tražim izlaz iz ovu neugodnue situacije. Klub samohranih majki mi je puno pomogao prošli mesec", rekla je Marketa i dodala:.

"Radije bih bila isključena, zbog našeg sina koji će morati da odrasta s ovom situacijom. To je samo Jakubova priča, njegova ispovest. Ponosna sam što je smogao snage javno da istupi".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track