Orlići protiv Engleske u baražu za EP

Orlići protiv Engleske u baražu za EP

Fudbal -
Mladi fudbaleri će u prvoj utakmici gostovati Englezima 12. oktobra, dok će se revanš igrati četiri dana kasnije u Srbiji

NION - Mlada fudbalska reprezentacija Srbije sastaće se s Engleskom u baražu za Evropsko prvenstvo u Izraelu, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković rekao je da ima dosta razloga za optimizam pred duele sa Engleskom, iako je svestan da se radi o veoma teškom rivalu.

"Engleska selekcija dolazi iz jake grupe, u kojoj su još igrale reprezentacije Belgije i Norveške. Zna se i nepisano pravilo da u baražu nema favorita. Borićemo se, to je sigurno. Sjajan period je iza nas i imamo realnu osnovu za optimizam. Poštujemo tim Engleske, ali ne postoji rival kojeg bi se ovaj tim bojao", rekao je Janković za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Prvi meč njegovi izabranici igraće 12. oktobra u gostima, a u revanšu četiri dana kasnije biće domaćini.

"Veće šanse i blagu ulogu favorita prepustio bih selekciji Engleske. Zbog tradicije i statusa jedne od najfudbalskijih nacija na svetu. Ipak, s obzirom na kvalitet naše reprezentacije, snagu tima, postignute rezultate smatram da možemo da se nadamo uspehu i borimo se ravnopravno za odlazak na EP", naveo je direktor nacionalnih selekcija FSS Savo Milošević, koji je prisustvovao današnjem žrebu u sedištu UEFA u Nionu.

Milošević je posle žreba razgovorao sa selektorom Engleske Stjuartom Pirsom, koga poznaje još iz igračkih dana kada su odmeravali snage na terenima Premijer lige.

"Složili smo se da će biti žestok dvomeč u baražu. Mogu da kažem i da Pirs nije bio zadovoljan ishodom žreba. Pre izvlačenja, praktično, predstavnici svih reprezentacija iz prvog šešira bili su jedinstveni u stavu da bi voleli da izbegnu našu reprezentaciju", dodao je Milošević.

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Engleske Stjuart Pirs rekao je da će njegova ekipa morati da igra najbolje što ume da bi eliminisala Srbiju."Moramo da igramo najbolje što umemo kako bismo otišli na Evropsko prvenstvo. Imali smo zaista težak žreb. Biće teško, bez sumnje, ali kada ste došli do poslednjih 14 u Evropi onda znate da nećete dobiti lak žreb. Mnogo faktora će uticati na ishod dvomeča, igranje na svom terenu u prvoj utakmici, kao i putovanje u Srbiju, koja je pobednik svoje grupe", rekao je Pirs engleskim medijima.

Parovi baraža su: Španija - Danska, Italija - Švedska, Češka - Rusija, Slovačka - Holandija, Nemačka - Švajcarska, Engleska - Srbija, Francuska - Norveška. Evropsko prvenstvo u Izraelu održaće se od 15. do 28. juna sledeće godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track