STIVEN DŽERARD JE HTEO DA ME DOVEDE U GLAZGOV RENDŽERS: Srbin Rade Dugalić još ne zna kako mu je propao transfer u Škotsku!
Foto: Printskrin/Instagram

otkriće

STIVEN DŽERARD JE HTEO DA ME DOVEDE U GLAZGOV RENDŽERS: Srbin Rade Dugalić još ne zna kako mu je propao transfer u Škotsku!

Fudbal -

Godina je 2018. godina, Glazgov Rendžers sa Stivenom Džerardom vraća se na veliku scenu posle nekoliko sezona tavorenja, nakon bankrota čuvenog škotskog kluba.

Rade Dugalić
foto: Printskrin/Instagram

Rendžeri su tih godina bili pravi hit u Evropi i svetu, a Stiven Džerard je pokazao da je pred njim lepa trenerska budućnost. Srpski defanzivac Rade Dugalić bio je u leto 2018. godine na pragu prelaska u Glazgov Rendžers.

Rade Dugalić
foto: Printskrin

Korpulentni i 193 centimetra visoki momak iz Prokuplja nedavno je otkrio kako je pregovarao sa slavnim klubom iz Škotske. Radetu Dugaliću ni danas nije jasno kako i zbog čega mu je propao transfer u Rendžerse. Tada je bio član ekipe Tosno iz Rusije.

Stiven Džerard
foto: Profimedia

O dolasku na Ajbroks park Rade Dugalić je razgovarao sa Janom Arneom Riseom, bivšim fudbalerom Liverpula i čovekom koji je bio veoma blizak sa tadašnjim trenerom Rendžersa Stivenom Džerardom.

- Postojala je realna prilika da potpišem za Glazgov Rendžerse. Bili su veoma zainteresovani za mene. Čekao sam da se situacija u Škotskoj reši. Međutim, sve je počelo da se razvlači. Ne znam iz kog razloga - rekao je Rade Dugalić, a njegove reči prenosi portal "Footballscotland".

Opisuje Srbin kako je stupio u kontakt sa Škotima.

- Toliko sam želeo da potpišem za Rendžerse da sam stupio u kontakt sa Jonom Arneom Riseom, koji je bio odličan prijatelj sa Džerardom. Pokušao je, ali nažalost nisam potpisao - istakao je Rade Dugalić i nastavio:

- Do danas nisam dobio objašnjenje zašto je transfer propao. I dalje imam sve te poruke na svom telefonu! Žalim što nisam potpisao za Rendžerse. Ali, bez obzira na sve, zadovoljan sam svojom karijerom.

Rade Dugalić (30) danas nosi dres kineskog kluba Meidžu Haka. Karijeru je počeo u niškom Radničkom, da bi 2014. otišao prvi put u inostranstvo u jermenski klub Ulises. Potom se preselio u Rusiju i igrao za Torpedo, Tosno i Jenisej. Nakon što mu je propao transfer u Glazgov Rendžers, za kratko je bio na radaru Crvene zvezde, da bi u leto 2018. potpisao za Kairat iz Kazahstana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track