SRBIN SE POPEO NA OGRADU I BACIO MEĐU NAVIJAČE: Đurovski okriva šta mu se desilo na Tajlandu i zašto je PODNOSIO OSTAVKU (VIDEO)
Foto: Printskrin/Instagram

car azije

SRBIN SE POPEO NA OGRADU I BACIO MEĐU NAVIJAČE: Đurovski okriva šta mu se desilo na Tajlandu i zašto je PODNOSIO OSTAVKU (VIDEO)

Fudbal -

Mario Đurovski je velika zvezda na Tajlandu. Tu nema dileme.

Mario Đurovski
foto: Printskrin/Instagram

Sjajnu fudbalsku karijeru koju je gradio sedam godina u toj azijskoj zemlji pretočio je u još bolju i uspešniju trenersku. Od pre tri godine je trener jednog od najvećih klubova na Tajlandu Muantong junajteda.

Prošle sezone, spletom nesrećnih okolnosti Mario Đurovski (37) je sa Muangtong junajtedom ostao bez titule, morao je da se zadovolji drugim mestom. Ove sezone su deveti i ne ide im baš najbolje.

Mario Đurovski
foto: Printskrin/Instagram

Prošlog vikenda Đurovski i njegov Muangtong junajted igrali su derbi protiv najvećeg rivala i lidera na tabeli Buriram junajteda, gde je prva zvezda bivši fudbaler Crvene zvezde Goran Čaušić. Imali su pobedu u rukama, vodili sa 4:1 do 79. minuta, kada je usledio šokantni preokret i šampion je uspeo da izvuče nerešeno, pa je meč okončan rezultatom 4:4.

Kod vođstva 4:1 za Muangtong junajted Mario Đurovski je radost podelio sa publikom, tako što se popeo na tribinu, preskočivši metalnu ogradu. Tu njegovu akciju možete da vidite u priloženom videu.

Međutim, posle šokantne završnice i ispuštene pobede Mario Đurovski podneo je ostavku, želeći da napusti klub. Međutim, čelnici, publika i javnost Tajlanda uticali su na Srbina da promeni odluku.

Kako se sve izdešavalo, za Kurir priča Mario Đurovski:

- Igrali smo protiv šampiona Taljanda, vodili 4:1. Bila je prelepa utakmica, na kraju je završeno 4:4. I to je bila neka kap koja je prelila čašu i smatrao sam da je to najbolji momenat da se povučem. Međutim, nekoliko dana posle ostavke pravi rolerkoster i veliki pritisak od strane direktora, predsednika, navijača i javnosti da ostanem - priča za Kurir Mario Đurovski i nastavlja:

Mario Đurovski
foto: Printskrin/Instagram

- Vezan sam ugovorom i neka moja romansa sa klubom, koju imam još od igračkih, a evo sada i trenerskih dana, naterala me jeda promenim odluku i ostanem do kraja sezone. Posle toga videćemo šta ćemo i gde ću da završim.

Mario Đurovski najuspešniji je trener u istoriji Muangtong junajteda. Oborio je rekord što se tiče vremena provedenog na klupi, jer nijedan trener pre njega nije uspeo da veže tri sezone.

Mario Đurovski
foto: Printskrin/Instagram

Kao fudbaler Mario Đurovski je na Tajlandu postigao 93 gola i upisao je 78 asistencija na 197 utakmica i za sedam godina se profilisao u kralja tamošnjeg fudbala. Pre toga, prošao je omladinsku školu Crvene zvezde, ali se afirmisao u Bežaniji i Vojvodini. Mlađi je sin poznatog fudbalera Milka Đurovskog.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track