VELIKI RIVALI, JOŠ VEĆI GEST: Policija i Dinamo pomogli navijačima Hajduka!
Foto: Dado Đilas

redak primer

VELIKI RIVALI, JOŠ VEĆI GEST: Policija i Dinamo pomogli navijačima Hajduka!

Fudbal -

Zagrebački Dinamo ubedljivo je savladao Hajduk u velikom hrvatskom derbiju sa 4:0 i potvrdio apsolutnu dominaciju u tamošnjem prvenstvu

Na južnoj tribini "Maksimira" nalazilo se oko 1500 navijača Hajduka, veći deo njih je u toku dana doputovao iz Dalmacije, a nakon meča dobar deo njih se našao u problemima.

Naime, zbog obustavljenog saobraćaja za sva vozila iz smera Dalmacije u unutrašnjost i obrnuto, usled nevremena, određeni broj navijača Hajduka bio je prisiljen da ostane u Zagrebu još neko vreme, pa je Dinamo tu priskočio kao pomoć gostima.

- Po završetku utakmice gostujući navijači koji nisu iz Dalmacije kao i oni koji imaju nekoga kod koga mogu prenoćiti su ispraćeni iz kruga stadiona i užeg centra grada. Za sve ostale navijače Hajduka koji još nisu odlučili hoće li i na koji način krenuti prema Dalmaciji, GNK Dinamo je osigurao hranu i tople napitke u krugu stadiona - rečeno je iz zagrebačkog kluba, prenose hrvatski mediji.

Bed Blu Bojs, Navijači, Dinamo Zagreb
foto: Profimedia

Policija je sa predstavnicima Hajduka intenzivno komunicirala po pitanju stanja u saobraćaju uz razumevanje da se navijači žele vratiti u Dalmaciju, ali zbog vremenskih uslova se to nikako ne preporuča.

- Postupci klubova i policije pre i posle utakmice prema navijačima, pogotovo gostujućim, su u potpunoj suprotnosti sa sportskim rivalstvom koje imamo često prilike gledati - rekao je za Danas.hr Jurica Jurjević iz Hrvatskog fudbalskog Saveza.

Navijači Hajduka su i danas, u putu, imali velikih poteškoća upravo zbog nevremena i kijameta koji je otežao kretanje vozila na većini putnih pravaca u zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track