PROSLAVA VIGA PROŠLA NEKAŽNJENO: Kežman "PUCAO" na Delije, Vučinić protiv Hrvatske, a pamti se CRVENI KARTON Evertonu (VIDEO)
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

STRASTI DERBIJA

PROSLAVA VIGA PROŠLA NEKAŽNJENO: Kežman "PUCAO" na Delije, Vučinić protiv Hrvatske, a pamti se CRVENI KARTON Evertonu (VIDEO)

Fudbal -

Strelac jedinog gola u 169. večitom derbiju, Aleks Vigo, izvinio se zbog proslave pogotka, ali ona će dugo ostati upamćena.

Prošao je Zvezdin Argentinac bez žutog kartona, iako je sudija Aleksandar Živković morao da sankcioniše "pucanje" ka navijačima Partizana na južnoj tribini.

Vrela južnoamerička krv je proradila nakon što je lopta posle kontakta sa Slobodanom Uroševićem završila u golu crno-belih, Aleks Vigo je umesto ka severnoj, krenuo prema južnoj tribini gde je gestom iznervirao pristalice gostujućeg tima.

Pojedini fudbaleri Crvene zvezde pokušali su da se izvine u ime saigrača, međutim, navijači Partizana ostali su besni na desnog beka.

Vigo kao Kežman i Batistuta

Čuveni srpski napadač Mateja Kežman je u dresu Partizana "pucao" prema navijačima Crvene zvezde na severu stadiona Rajko Mitić nakon što je postigao pogodak za 2:2.

Pomenutu situaciju možete da pogledate na sledećem snimku. na vremenu od 2 minuta i 54 sekunde.

Mladi Vigo nije mogao da isprati dešavanja sa ovog meča pošto je rođen dva meseca nakon što je on odigran, pa možemo da pretpostavimo da je radovanje "pokupio" od legendarnog zemljaka, Gabrijela Batistute, koji je često umeo da "pripuca" nakon svojih golova.

Ovako je to radio legendarni Batigol

Pamti se kada je isto radovanje koristio i Mirko Vučinić i to na početku svoje karijere.

Na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Crne Gore protiv Hrvatske (3:1) u Beogradu, centarfor je postigao tri pogotka, a nakon trećeg je gestikulirao pucanje.

Vučinićevo "pucanje" možete da vidite nakon gola u 53. sekundi sledećeg snimka.

A, kada je reč o spornim proslavama golova na utakmicama Crvene zvezde i Partizana, u skorijem periodu, malo ko je zaboravio slavlje Evertona Luiza nakon gola u 151. večitom derbiju (1:1).

Brazilac je u 90. minutu utakmice snažno šutirao iz velike udaljenosti od gola, a uz lošu intervenciju golmana crveno-belih, Damira Kahrimana, postigao je izjednačujući pogodak.

A, možete da pogledate i kako je Everton zaradio isklučenje.

Poput Viga, umesto ka navijačima svoje ekipe, potrčao je ka pristalicama rivala, gde je zaplesao i poljubio grb Partizana zbog čega mu je sudija, Aleksandar Vasić, pokazao drugi žuti karton i poslao ga u svlačionicu pre vremena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track