DESET GODINA SANJAM TITULU U ZVEZDINOM DRESU, VREME JE DA SE TO PROMENI: Srđan Mijailović posle derbija s Partizanom otvorio dušu!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

imperativ

DESET GODINA SANJAM TITULU U ZVEZDINOM DRESU, VREME JE DA SE TO PROMENI: Srđan Mijailović posle derbija s Partizanom otvorio dušu!

Fudbal -

Srđan Mijailović bio je najbolji akter 169, večitog derbija. Povratnik u redove Crvene zvezde prosto je zaključao sredinu terena i dobio sve duele sa igračima Partizana.

Srđan Mijailović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Stizao je i da pomogne zadnjoj liniji, da izblokira šuteve protivnika i sačuva gol kapitena Milana Borjana. Srđan Mijailović (29) u drugom mandatu u crveno-belom dresu igra sezonu života, čini se najzreliju i najbolju u karijeri.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao derbi, ali meni je najbitnije da smo pobedili i da smo sada na 16 bodova razlike. Borili smo se, bili dominantni tokom čitavog meča i mislim da se pobeda Zvezde ni u jednom trenutku nije dovodila u pitanje. Srećan sam što smo obradovali naše navijače, zaista je bilo lepo veče - rekao je za Kurir Srđan Mijailović.

Srđan Mijailović, Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Popularni Mićko napustio je Crvenu zvezdu 2013. kao klinac, a vratio se devet godina kasnije.

- Uželeo sam se derbija. Ha, ha, ha... I dok nisam bio u Zvezdi, svaki derbi sam gledao i navijao, međutim, mnogo je lakše kad si na terenu i kad možeš da pomogneš voljenom klubu. Bio sam željan tog specifičnog osećaja koji imam pred derbi, atmosfere, navijača, važnosti utakmice... Svega! Tako da mi je baš drago što sam imao priliku ponovo da igram.

Srđan Mijailović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Trijumf nad velikim rivalom proslavljen je ispred severne tribine.

- Proslavili smo kako dolikuje, ali već u utorak nas čeka TSC i nema vremena da mnogo likujemo. Želimo maksimalnu ozbiljnost do kraja sezone, ili bar dok matematički ne obezbedimo titulu. Svidelo mi se slavlje s navijačima, bilo je posebno. To su neke stvari koje su mi najviše nedostajale dok nisam bio u Zvezdi - atmosfera i navijači.

Srđan Mijailović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Srđan Mijailović nema titulu sa Crvenom zvezdom, željan je trofeja. Ima samo Kup Srbije 2012. godine.

- Mnogo mi znači pobeda u derbiju. Iako ih imam dosta protiv večitog rivala u Zvezdinom dresu. Ali, titulu nisam osvojio. Želim je! Vreme je i to da se promeni, jedva čekam - zaključio je Srđan Mijailović.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track