MESI, MBAPE I KOMPANIJA NE MOGU NIŠTA MOĆNIM BAVARCIMA! Bajern ide u ČETVRTFINALE Lige šampiona, dalje ide i Milan!
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

MESI, MBAPE I KOMPANIJA NE MOGU NIŠTA MOĆNIM BAVARCIMA! Bajern ide u ČETVRTFINALE Lige šampiona, dalje ide i Milan!

Fudbal -

Fudbaleri minhenskog Bajerna plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su na svom terenu u revanš meču pobedili Pari Sen Žermen sa 2:0.

Bajern je slavio i u prvom meču u Parizu (1:0), pa je plasman u četvrtfinale obezbedio ukupnim rezultatom 3:0.

Strelci za Bajern bili su Erik Čupo-Moting u 61. i Serž Gnabri u 90. minutu.

Prvu ozbiljniju šansu PSŽ je imao u 25. minutu. Pokušao je Mesi, ali je izblokiran od strane De Lihta i Alfonsa Dejvisa, a potom je golman Zomer uhvatio loptu.

U 38. minutu golman Bajerna Zomer se poigravao ispred svog gola, Hakimi mu je oduzeo loptu, šutirao je Vitinja ali je De Liht uklizao i sa gol linije izbio loptu.

Bajern je u 53. minutu preko Tomasa Milera uspeo da zatrese mrežu Donarume, ali je taj gol poništen zbog ofsajda.

U 61. minutu Bajern je dtigao do vođstva golom Erika Čupo-Motinga. Mile je na ivici šesnaesterca oduzeo loptu Veratiju, prosledio do Gorecke, koji je nesebično uposlio Čupo-Motinga, kome nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

Četiri muniuta kasnije PSŽ je imao priliku za izjednačenje. Nakon centaršuta iz kornera Serhio Ramos je pokušao glavom, ali je njegov udarac odličnom intervencijom zaustavio Zomer.

Ramos je u 83. minutu imao novu šansu, ponovo je nakon centaršuta iz kornera šutirao glavom ali je ovog puta lopta otišla malo pored gola.

Konačan rezultat postavio je Serž Gnabri golom u 90. minutu. Kanselo je odlično povukao kontra napad, uposlio Gnabrija koji je udarcem sa 10 metara zatresao mrežu PSŽ-a.

Dva minuta kasnije, Bajern je mogao da stigne i do trećeg gola, ali je udarac Alfonsa Dejvisa zaustavio Donaruma.

I fudbaleri Milana plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, nakon što su u revanš meču u Londonu protiv Totenhema odigrali nerešeno 0:0.U prvom meču, Milan je na svom terenu slavio rezultatom 1:0.

Početak meča je kasnio 10 minutu, pošto su obe ekipe imale problema u saobraćaju prilikom dolaska na stadion.

Oba tima su ušla oprezno u meč i u prvom poluvremenu nije viđena ozbiljnija prilika za postizanje gola.

Na kraju poluvremena timovi su imali izjednačen posed lopte, i uputili su po dva udarca ka golu protivnika. U prvom delu igre nije viđen ni jedan šut u okvir gola.

Milan je imao dobru priliku u 51. minutu preko Brahima Dijasa, ali je njegov udarac dobrom intervencijom zaustavio golman Totenhema Forster.

Prvi udarac u okvir gola Totenhem je uputio u 64. minutu, sa sedam metara iskosa sa desne strane šutirao je Pjer-Emil Hejbjerg ali je golman Milana Mainjan dobro reagovao.

Dva minuta kasdnije Milan je imao šansu posle kontra napada, ali je udarac Žirua zaustavio Forster.

U 77. minutu Totenhem je ostao sa igračem manje na terenu, pošto je posle neopreznog starta drugi žuti karton dobio Kristijano Romero.

Do kraja meča Totenhem je pokušavao da stigne do gola i anulira prednost Milana iz prvog meča, ali sa igračem manje nije uspeo da stigne do ozbiljnije prilike.

Milan je u završnici imao najbolju priliku, ali je udarac Origija zaustavila stativa.

Uživo,

Bajern - PSŽ: 2:0 (0:0)

Totenhem - Milan: 0:0 (0:0)

Tok utakmica:

Prvo poluvreme:

Završena je utakmica u Milanu, dalje ide Milan.

90. minut (London) - Kejn je imao veliku priliku, malo je falilo da Totenhem povede u Londonu. Posle sjajnog centaršuta Sona, engleski napadač je šutirao glavom, ali je golman Milana odličnom intervencijom sačuvao svoj gol.

Završena je utakmica u Minhenu, dalje ide Bajern!

89. minut - GOOOOOL! Bajern vodi 2:0! Strelac je Gnabri.

67. minut (London) - Odlična prilika za gostujući tim. Dijaz je loše intervenisao, a onda posle odbitka šutira Olivije Žiru, međutim Forster je odbranio njegov udarac.

82. minut - Posle Mesijevog centaršuta, Ramos je bio najviši u skoku, lepo šutirao glavom, ali lopta je završila malo pored gola Bajerna.

67. minut - Pokušavaju Parižani da što pre stignu do izjednačenja, daju sve od sebe da stvore neku izlednu priliku, ali za sada - ništa!

61. minut - GOOOOL! Vodi Bajern! Verati je napravio veliku grešku, Miler potom uposlio Gorecku koji je prosledio loptu do Čupo Motinga, a Kamerunac lako matira Donarumu.

46. minut (London) - Počelo je drugo poluvreme i na utakmici između Totenhema i Milana.

52. minut - Čupo Moting je zatresao mrežu Pari Sen Žermena, ali njegov gol je poništen pošto se Miler našao u ofsajdu. Još uvek nema promene rezultata.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Minhenu.

Završeno je prvo poluvreme u Londonu.

39. minut - Tvrda utakmica u Londonu, bez većih uzbuđenja. Milan funkcioniše sjajno u odbrani, Totenhem pokušava da pronađe put ka golu, ali za sada bezuspešno.

Završeno je prvo poluvreme u Minhenu.

38. minut - Najveća šansa za Bajern u dosadašnjem toku utakmice. Zomer je u svom šesnaestercu izgubio loptu, Hakimi je šutirao u prazan gol, a De Liht je uspeo da interveniše ispred svog gola i pobrine se da rezultat ostane nepromenjen!

31. minut - Musijala je dobio loptu u protivničkom šesnaestercu, šutirao je iskosa, ali Donaruma brani i ovaj udarac.

Hari Kejn
foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

18. minut (London) - Velika šansa za Milan. Posle izvedenog slobodnog udarca, lopta je došla do Mesiasa, koji je iskosa gađao dalji ugao, ali je lopta prošla malo pored stative.

11. minut (London) - Fudbaleri Totenhema ušli su ofanzivnije u današnji meč, ali još uvek bez većih uzbuđenja.

16. minut - Gorecka je odlučio da oproba svoj udarac sa nekih 25 metara, ali Donaruma u ovoj situaciji nije imao većih problema.

Lionel Mesi, PSŽ, Bajern
foto: Markus Fischer / imago sportfotodienst / Profimedia

8. minut - Lopta je u više u nogama fudbalera Bajerna, koji kontrolišu igru za sada.

1. minut - Počeo je meč u Londonu!

3. minut - Prva šansa na meču! Ruiz je sjajno pronašao Mbapea koji je ušao u kazneni prostor, šutirao iskosa, ali pravo u protivničkog golmana.

1. minut - Počeo je meč u Minhenu.

NAJNOVIJA INFORMACIJA:

- Meč u Londonu između Totenhema i Milana kasniće 10 minuta, zbog neopisive gužve na ulicama grada.

Poznati sastavi za meč Bajerna i PSŽ-a:

Bajern: Zomer - Stanišić, Upamekano, De Liht, Dejvis - Kimih, Gorecka - Koman, Miler, Musijala - Čupo Moting.

PSŽ: Donaruma - Markinjos, Ramos, Danilo - Hakimi, Mendeš - Verati, Ruiz, Vitinja - Mesi, Mbape.

Poznati sastavi za meč Totenhema i Milana:

Totenhem: Forster - Lengle, Dejvis, Romero - Perišić, Emerson Rojal - Hojberg, Skip - Kuluševski, Son, Kejn.

Milan: Menjon - Tomori, Kalulu, Tijav, Teo Ernandez - Tonali, Krunić - Mesijas, Dijaz, Mesijas - Žiru.

U Minhenu će snage odmeriti fudbaleri Bajerna i PSŽ-a, dok će se u Londonu sastati fudbaleri Totenhema i Milana.

Definitivno utakmica koja će privući mnogo pažnje odigraće se na "Alijanz areni", a u ovaj meč fudbaleri Bajerna ulaze kao izraziti favoriti, pošto su u prvom meču u Parizu slavili minimalnim rezultatom, ipak, francuskog giganta nikada ne treba prerano otpisati.

Tandem PSŽ-a na večerašnjem meču činiće Lionel Mesi - Kilijan Mbape, pošto je tim Julijana Nagelsmana u Minhen došao bez Nejmara, koji je teže povređe, a po svemu sudeći sezona za njega je gotova.

"PSŽ ima jasan identitet i neke navike koje možete da iskoristite, ali mogu da vas udare jako iz kontranapada ako pogrešite. Moramo da izbegnemo predugo držanje lopte i da pokušamo da rivalu ne dozvolimo mnogo prostora iza poslednje linije odbrane. Biće veoma važno da "odsečemo" Lea Mesija i sprečimo ga da promeni pravac i razvije napad", otkrio je deo plana u igri Nagelsman.

U Londonu, Totenhem će dati sve od sebe da na domaćem terenu nadoknadi poraz iz prvog meča od 1:0 u Italiji, dok se tim Milana nada da će i večeras blistati na terenu, baš kao što je to bilo u prvom meču.

„Živimo za ovakve trenutke jer kada pritisak raste, to znači da vaš nivo raste. Ne zaboravite da smo prošle sezone igrali Ligu konferencija. Ove sezone igramo u Ligi šampiona. Osvojili smo našu grupu i sutra imamo priliku da pobedimo Milan i prođemo u sledeću fazu... Ako me pitate da li želim da osvojim Ligu šampiona, rekao bih da, ali tu je i realnost. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu", istakao je Konte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track