Ferdinand i Teri se nisu rukovali

Novi skandal

Ferdinand i Teri se nisu rukovali

Fudbal -
Fudbaler Kvins Park Rendžersanije pružio ruku kapitenu Čelsija, pred utakmicu koju ta dva tima igraju uokviru engleske Premijer lige.

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Antoan Ferdinand nije pružio ruku kapitenu Čelsija Džonu Teriju, pred utakmicu koju ta dva tima igraju uokviru engleske Premijer lige.

Teriju je zbog ovog slučaja, koji se desio prošle sezone pred Evropsko prvenstvo 2012. oduzeta kapitenska traka reprezentacije Engleske, a tadašnji selektor Fabio Kapelo podneo je ostavku zbog neslaganja sa tom odlukom.

Posle četiri dana suđenja i pregledanja dokaza u londonskom sudu, glavni sudija Hauard Ridl odlučio je da Teri nije kriv za kršenje javnog reda na rasnoj osnovi u oktobarskom sukobu sa igračem KPR-a Antonom Ferdinandom.

Teri je ostao pri tvrdnji da je uvredljivi izraz koristio sarkastično da bi parirao psovkama koje je, prema njegovim tvrdnjama, Ferdinand koristio.

Posle izricanja presude, Terijeva rodbina glasno je aplaudirala i pozdravila odluku. Tužilaštvo je prihvatilo presudu.

"Malo je verovatno da je Ferdinand optužio Terija na terenu nazivajući ga 'crnim (psovka)'. Prihvatam međutim da je Teri u tom trenutku verovao, a veruje i sada, da je takva optužba učinjena - navodi se u obrazloženju sudije Ridla.

"Dokazi tužbe...nisu jaki u ovom trenutku. (Ešli) Kol (iz Čelsija) pružio je potvrđujuće (ali daleko od ubedljivo potvrđujućih) dokaza do sada. Zato je moguće da to što je rečeno nije trebalo da bude uvreda, već radije izazov na ono što je (Teri) verovao da mu je rečeno" napisao je sudija.

Podsetimo Džon Teri je već imao jedan skandal kada je po saznanju da je počinio neverstvo sa devojkom nekadašnjeg saigrača Vejna Bridža, Bridž kao igrač Vest Hema odbijo rukovanje.

http://www.youtube.com/watch?v=IU5Rei52qd8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track