OPSOVAO I POSTAO NAJCITIRANIJI KOMENTATOR U JUGOSLAVIJI: Bila je stativa, DUG JEZIK ga je puno koštao! Na kraju su ga UĆUTKALI!
Foto: Screenshot

Uveseljavao celu državu

OPSOVAO I POSTAO NAJCITIRANIJI KOMENTATOR U JUGOSLAVIJI: Bila je stativa, DUG JEZIK ga je puno koštao! Na kraju su ga UĆUTKALI!

Fudbal -

Kada se pomene bivša Jugoslavija, ljubitelji sporta rado će se prisetiti emisije "Vreme sporta i razonode".

Praktično, cela tadašnja SFRJ uz radio prijemnike je osluškivala šta se dešava na stadionima širom tadašnje zajedničke države. I naravno, glasove komentatora.

Ne bi preterali kada bi rekli da je svaki komentator ostavio dubok trag. Ali nijedan definitivno nije mogao da pomuti slavu Mirka Kamenjaševića. Jer, čuveni komentator sa utakmica u Sarajevu nije imao ručnu, u etar je izgovarao sa dosta emocije i temperamenta sve što je mislio. I to ga je koštalo čestih suspenzija. Malo malo pa je bio ućutkan od strane nadređenih zbog svog dugog jezika.

Zlobnici bi rekli da je više vremena proveo pod suspenzijom nego na poslu.

"Vahidin Musemić u izglednoj šansi i ništaaa... ali opet Musemić dolazi do lopte, udarac i golman brani, lopta se odbija do Musemića koji upućuje snažan udarac levom nogom... prečkaa, Musemić ovaj put glavom i opet je promašio j..o mu ja mater smotanu".

Zbog ovog komentara Kamenjašević je zaradio suspenziju od dve godine.

"Slobodan udarac sa nekih 35 metara izvodi Bukal... topovski udarac i gol... k...c gol, prečka! Sedi mali pička ti materina, ništa ne vidim."

Nije da se nije očekivalo posle ovakve rečenice. Mirko Kamenjašević je morao na hlađenje šest meseci.

"Pejaković vraća Mušiću, Mušić nazad Pejakoviću, to je udarac i gooooooooool... A zajebao sam vas nije gol, prošlo je kraj stative... Al' brat, bratu malo je falilo".

I, dodatnih šest meseci kod kuće.

Imao je čuveni komentator još bisera, no na njegovu sreću oni su bili više za rubriku "lapsusi", nego za suspenziju.

Mirko Kamenjašević je pre komentatorskog posla bio svestran i sjajan sportista u košarci, rukometu i atletici. Rođen je u Tuzli 1921. godine.

Posle Drugog svetskog rata bio je uspešan u sprinterskim disciplinama i šampion BiH i reprezentativac Jugoslavije. Takođe je bio reprezentativac BiH na republičkim takmičenjima u košarci i rukometu.

Posle igračke karijere posvetio se sportskom novinarstvu. Preko 40 godina je radio na Radio Sarajevu.

Početkom 90-tih godina prošlog veka se preselio u Španiju. Preminuo je u Barseloni 2003. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track