ČUDO NAD ČUDIMA! Gruzijac postaje drugi najskuplji fudbaler SVIH VREMENA? Do juče bio anonimus, svet je preko noći ODLEPIO za njim
Foto: Giuseppe Maffia / Shutterstock Editorial / Profimedia

LUDILO!

ČUDO NAD ČUDIMA! Gruzijac postaje drugi najskuplji fudbaler SVIH VREMENA? Do juče bio anonimus, svet je preko noći ODLEPIO za njim

Fudbal -

Ima 22 godine i do nedavno je bio potpuno nepoznat u svetu fudbala, a sada je povezan sa istorijskim transferom.

Kviča Kvarackelija je Gruzijac koji je u Napoli stigao prošlog leta u transferu vrednom 11,5 miliona evra.

Toliko novca je pripalo Dinamu iz Batumija i bespotrebno je čak i govoriti da je to ubedljivo najveći transfer u istoriji kluba.

Napulj je brzo očarao, a potom i Italiju, Evropu i čitav svet.

Iznenada se pojavio na fudbalskoj mapi i sada za neverovatnog momka čije se ime i prezime teško izgovara, za njegove driblinge i umeće na terenu znaju svi.

Za Napoli je ove sezone igrao na 29 utakmica Serije A i Lige šampiona, postigao je 13 golova uz 15 asistencija. Predvodi tim ka prvoj tituli prvaka Italije posle 33 godine, a Napoli je ušao i u četvrtfinale Lige šampiona.

Ima ugovor do 2027. godine, ali nažalost navijača ovog kluba, dobre su šanse da će ranije otići. Dobra vest je ta da klub ima priliku da zaradi ogromnu svotu novca na ime obeštećenja.

Kako prenosi "Korijere delo sport", PSŽ je najozbiljniji u nameri da dovede "Kvaradonu" kako Gruzijca zovu u Napulju.

Ovaj list navodi da su Parižani spremni da izjednače transfer Kvarackelije sa transferom Kilijana Mbapea i da Napoliju plate neverovatnih 180 miliona evra.

Od takve ponude ni finansijski jači klubovi ne bi mogli da se odbrane, a u slučaju da do transfera dođe, Kvarackelija bi se izjednačio na drugom mestu liste najskupljih transfera u istoriji fudbala.

Ispred Mbapea se nalazi samo Nejmar i nestvarnih 222 miliona evra. Oba transfera je završio PSŽ.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track