"TREBA DA SE PLAŠIMO SVAKOG TIMA U GRUPI" Analiza Piksijevog govora otkriva PROMENU OD 180 STEPENI! Evo šta se KRIJE iza svega
Foto: @starsport

promena retorike

"TREBA DA SE PLAŠIMO SVAKOG TIMA U GRUPI" Analiza Piksijevog govora otkriva PROMENU OD 180 STEPENI! Evo šta se KRIJE iza svega

Fudbal -

Današnje izlaganje Dragana Stojkovića Piksija bilo je potpuno drugačije od svih prethodnih!

Naime, pre nekoliko meseci smo od selektora slušali kako se "ne bojimo Brazila", a danas "da treba da se plašimo od svakog rivala iz grupe".

Očito - retorika je promenjena, a sada ćemo da analiziramo i zašto.

Selektor je u prethodnim kvalifikacijama i na samom Mundijalu imao potpuno drugačija izlaganja. Tada se "pretilo" najmoćnijim timovima današnjice.

To je urodilo plodom protiv Portugala, a nije protiv Brazila.

U kvalifikacijama smo na svakom koraku od selektora dobijali "tonu optimizma":

- Šta, bre, evenutalno - glasila je kultna rečenica na jednoj od konferencija kada je selektor upitan za eventualni plasman na Mundijal.

Novi ciklus doneo nam je promenu za 180 stepeni! Optimizam sada nije više javan (apsolutno smo ubeđeni da se Piksi najveći optimista za plasman na EURO), pa je selektor čak tri puta ponovio da smo dobili najtežu grupu.

Naravno, dobro znamo da naša grupa u kvalifikacijama nikako nije najteža, a vrlo verovatno je i daleko najlakša od svih...

- Po meni vrlo teška grupa! I neću da dozvolim nikome da priča da je laka grupa! Za mene je ovo najteža grupa! Bude li iko pomislio da je laka utakmica protiv Litvanije taj je u velikom problemu. Treba da se plašimo svakog tima u grupi, ali ne strah da nam oduzme noge, nego respekt! Nije bitno kako se rival zove - pričao je danas Piksi.

Šta se krije iza svega?

Očita je namera selektora da igračima usadi najveći mogući oprez i poštovanje za sve rivale koji nas čekaju. Posebno, jer se dobro zna kako smo prolazili protiv takozvanih "manjih" reprezentacija u prošlosti.

Pitanja je koliko će ovako nešto da se svidi navijačima, jer je poznato da oni više vole da čuju "ne plašimo se Brazila", nego "treba da se plašimo Litvanije".

Oprez za igrače jeste preko potrebna, ali ne i za javnost. Za javnost je Srbija apsolutni favorit u grupi i ne treba da se plaši nikakve Litvanije niti bilo koje druge selekcije s kojom ukršta koplja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track