"MITROVIĆU, ODLUČI JESI LI FUDBALER ILI NASILNIK" Bolesna HAJKA na Srbina: Engleski novinar koji je blatio Novaka udario na Mitra!
Foto: Gary Oakley / Zuma Press / Profimedia

neverovatno

"MITROVIĆU, ODLUČI JESI LI FUDBALER ILI NASILNIK" Bolesna HAJKA na Srbina: Engleski novinar koji je blatio Novaka udario na Mitra!

Fudbal -

Hajka se nastavlja - Aleksandar Mitrović nalazi se na stubu srama u Engleskoj zbog burnog protesta kod sudije Krisa Kavane na utakmici četvrtfinala FA kupa.

Podsetimo, Mitrović je na meču protiv Mančester junajteda u 72. minutu burno reagovao kada je glavni sudija dosudio penal za Junajted i pokazao crveni karton njegovom saigraču Vilijanu. Srpskom golgeteru u momentu pao je mrak na oči - uneo se u lice arbitru, urlao na njega, a potom ga i odgurnuo zbog čega mu preti ozbiljna kazna.

Brojni "stručnjaci" osuli su žestoku paljbu po srpskom asu. Utrkuju se ko će ga više ocrniti u javnosti zbog ovog gesta, a jedan od najoštrijih bio je novinar "Dejli mejla" Oliver Holt, koji je u Srbiji dobro poznat po sramnom tekstu o srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Holt je u tekstu pod naslovom: "Moderno je 'izgubiti glavu' u fudbalu, ali Mitrović i Silva su razbili taj mit. Bes nije dobar, zbog toga su izgledali maleno, iracionalno i idiotski - treba ih žaliti, a ne diviti im se" žestoko isprozivao reprezentativca Srbije.

"Bes nije dobar, zbog besa Silva i Mitrović, trener i napadač koji su s pravom hvaljeni za doprinos u sjajnoj sezoni Fulama, sada izgledali kao maleni, iracionalni idiotski ljudi koje treba sažaljevati, a nikako im se diviti", poručio je engleski novinar.

Holt u svom opširnom tekstu, u kom najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje na terenu, poručuje da je vreme da "Mitrović odluči da li želi da bude profesionalni fudbaler ili nasilnik".

On smatra da Srbin zbog svog ponašanja ne bi smeo da igra do kraja sezone.

"Rešenje je očigledno. Mitrović ne bi trebalo da ponovo igra ove sezone i, ako se to desi, trebalo bi da bude srećan što je kazna tako blaga. Zbog takvog ponašanja deca i mladi igrači misle da je u redu pretiti sudijama", smatra Holt.

Podsetimo, novinar Oliver Holt je svojevremeno nakon trijumfa Novaka Đokovića na Vimbldonu napisao tekst u kom je meta bio srpski teniser Novak Đoković. On je tada poručio da Srbin ne zaslužuje ni mesto u Top 3 tenisera svih vremena.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track