ORLOVI OPREZNI PRED MEČ SA LITVANIJOM: Nema lakih protivnika! Moramo da popravimo odbranu!
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

kvalifikacije za ep

ORLOVI OPREZNI PRED MEČ SA LITVANIJOM: Nema lakih protivnika! Moramo da popravimo odbranu!

Fudbal -

Fudbaleri Srbije Nikola Milenković i Marko Grujić složili su se danas na konferenciji za novinare pred utakmicom sa Litvanijom da je selekcija Srbije "mogla da uradi više" na SP u Kataru, ali da to ostavljaju iza sebe i okreću se kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Bila su velika očekivanja u Kataru. Mogli smo više da pružimo, ali to ostaje iza nas. Pred nama su kvalifikacije za EP, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući maksimalno koncetrisano. Imamo dobre šanse da se kvalifikujemo", rekao je Milenković, a preneo FSS.

U prvom meču kvalifikacija za EP, Srbija će u petak dočekati Litvaniju.

"Gledamo nas, nemamo strah, sve respektujemo ali verujemo u sebe i kvalitet koji imamo. Za nas je motiv više da budemo generacija koja će posle 24 godine da ostvari plasman na jedno tako veliko i važno takmičenje", dodao je Milenković.

Milenković je rekao i da ne bi ni jednu selekciju izdvojio kao favorita u grupi, i dodao da "sve zavisi od nas".

Srbija će igrati u Grupi G, zajedno sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

Milenković je rekao i da smatra da je na reprezentativcima "da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju, pružimo svoj maksimum, a to će verujem narod da prepozna".

Marko Grujić je rekao da su svi "očekivali više na SP", i da je "trebalo vremena da se preboli taj neuspeh".

"Sada smo na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na EP. Nemamo strah od rivala, igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspevali da pronađemo put do uspeha. Sve poštujemo, ali znamo koliko možemo i šta želimo", rekao je Grujić.

Grujić je dodao i da je akcenat prethodnih dana bio na "radu na defanzivnom planu".

"Imamo dobru ofanzivu, postižemo mnogo golova, stvaramo veliki broj šansi, sada samo još da zategnemo igru u defanzivi i biće sve kako treba. Moramo svi zajedno da se branimo i svi zajedno da napadamo, što pre usvojimo te stvari, bićemo još bolji", dodao je Grujić.

Meč između Srbije i Litvanije na programu je u petak od 20:45 i igraće se u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić".

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track