NOVI POTRESI U KINESKOM FUDBALU: Još dvojica fudbalskih zvaničnika pod istragom zbog korupcije
Foto: Profimedia

ISTRAGA U TOKU

NOVI POTRESI U KINESKOM FUDBALU: Još dvojica fudbalskih zvaničnika pod istragom zbog korupcije

Fudbal -

Dvojica visokih kineskih fudbalskih zvaničnika su pod istragom zbog "ozbiljnog kršenja zakona", saopštila je Generalna uprava za sport, najviše sportsko telo u Kini.

Kako je saopšeno, pod istragom su šef odeljenja za takmičenja i šef disciplinske komisije Fudbalskog saveza Kine (CFA), Huang Song i Vang Sjaoping.

Oni su poslednji u nizu fudbalskih rukovodilaca koji su upleteni u ovaj slučaj od novembra, među kojima je i predsednik Saveza Čen Sujuan.

fudbal, fudbal ilustracija, lopta
foto: AP

Nisu dati dodatni detalji o navodnim krivičnim delima kada su najavljene istrage, ali taj izraz obično koriste kineske vladine agencije za označavanje korupcije.

Kineski predsednik Si Đinping je veliki ljubitelj fudbala i ne krije želju da bi voleo da Kina bude domaćin Svetskog prvenstva.

Međutim, njegova kampanja za borbu protiv korupcije je zahvatila domaći fudbal poslednjih meseci, pogađajući taj sektor koji je već opterećen finansijskim problemima i uticajem politike protiv koronavirusa.

Istraga je takođe obuhvatila i "nekoliko" profesionalnih fudbalera u prve dve kineske lige, objavio je danas lokalni list pozivajući se na neimenovane izvore.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track