HRVATSKA NA VELIKOM ISPITU U TURSKOJ! Dalić: Teško je da stalno proizvodimo nove igrače
Foto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

KVALIFIKACIJE ZA EP

HRVATSKA NA VELIKOM ISPITU U TURSKOJ! Dalić: Teško je da stalno proizvodimo nove igrače

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da očekuje zahtevan meč protiv Turske, kao i da je njegovoj zemlji teško da stalno proizvodi nove igrače.

"Ne očekujem jednosmernu utakmicu kao na 'Poljudu' (remi sa Velsom 1:1), moramo biti jako oprezni. Utakmica će biti zahtevna jer su Turci sigurno kvalitetniji od Velsa", rekao je Dalić na konferenciji za novinare, prenela je Hina.

Fudbaleri Hrvatske gostuju u utorak u Bursi selekciji Turske, u utakmici drugog kola Grupe D u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Hrvatska je u prvom meču vodila protiv Velsa sve do trećeg minuta nadoknade, kada je izjednačujući gol postigao Nejtan Brodhed.

Turska je na gostovanju u prvom kolu savladala Jermeniju sa 2:1.

Dalić je dodao da selekcija Hrvatske ima potencijala.

"Hrvatska ima potencijala, ali teško je stalno proizvoditi nove igrače. Nas je 3,5 miliona, a Turaka 85 miliona. Bursa ima tri miliona stanovnika, a Hrvatska 3,5. A mi smo drugi i treći na svetu", rekao je Dalić.

Selekciju su zbog povreda napustili napadači Bruno Petković i Marko Livaja, a hrvatski selektor nije uputio naknadne pozive.

"Mislim da nema potrebe, u napadu imamo Kramarića (Andrej) i Musu (Petar). Napravićemo neke zamene sigurno, krenućemo sa novim napadačem, a druge stvari ćemo složiti na drugačiji način. Svi su spremni za utakmicu, osim dvojice koja su otpala", istakao je on.

Dalić je dodao da je reprezentacija protiv Velsa odigrala dobru utakmicu.

"U jednom periodu smo bili nešto slabiji, a primljeni gol je sve pokvario. Pred nama je još sedam utakmica, ali nećemo ništa testirati. Nema vremena za to. Imamo za poziciju desnog krila Pašalića (Mario), Vlašića (Nikola) i Majera (Lovro), naći ćemo pravo rešenje", rekao je Dalić.

Utakmica Turske i Hrvatske biće odigrana u utorak od 20.45.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track