SRPSKA MAŠINA ZA GOLOVE ZOVE SE DUŠAN VLAHOVIĆ: Napadač Juventusa spakovao TRI KOMADA u dva meča! Srbija ga vratila u život!
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

proradio

SRPSKA MAŠINA ZA GOLOVE ZOVE SE DUŠAN VLAHOVIĆ: Napadač Juventusa spakovao TRI KOMADA u dva meča! Srbija ga vratila u život!

Fudbal -

Šta znači igranje za Srbiju za Dušana Vlahovića? Mnogo. Srbija ga vraća na pravi put, hrani se samopouzdanjem, a onda dolaze i golovi.

Dušan Vlahović, Marko Grujić
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Dušan Vlahović stigao je na okupljanje reprezentacije Srbije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa skromnim učinkom u dresu Juventusa - svega četiri gola od početka 2023. A, onda prava erupcija u dresu "orlova". Na dve utakmice, protiv Litvanije i Crne Gore, čak tri gola. Muzika za uši selektora Dragana Stojkovića, ali i trenera bjankonera Masima Alegrija i svih kritičara u Italiji.

Sportski direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović u izjavi za Kurir pred početak kvalifikacija za EP, a vezano za učinak Dušana Vlahovića, rekao je:

- Sada će se probuditi! Protiv Litvanije i Crne Gore! Setimo se samo da smo imali sličnu situaciju pred početak kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Reprezentacija Srbije je lek za naše fudbalere. To je dokazano.

Stevan Dika Stojanović, Stevan Stojanović
foto: Nemanja Nikolić

I sam Dušan Vlahović posle dva gola Crnoj Gori i jednog Litvaniji bio je dobro raspoložen.

- Utakmica protiv Crne Gore bila je teška, tako smo i očekivali. Srećni smo što smo pobedili i što ovaj mini-ciklus završavamo sa dve pobede - rekao je Dušan Vlahović, a na opasku da li će golgeterski saldo nastaviti i u dresu Juventusa, kaže:

- Nadam se. Bilo bi mi drago. Ušao sam u seriju. Radiću jako i nadam se najboljem.

Dušan Vlahović
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Posle utakmice u Crnoj Gori Dušan Vlahović pričao je s Mirkom Vučinićem, nekadašnjim napadačem Juventusa, danas pomoćnim trenerom u reprezentaciji naših suseda:

- Vučinić je bio veliki igrač Juventusa. Dao je neki savet, pričali smo o klubu, reprezentaciji. Prijao mi je razgovor s njim i Jovetićem.

Dušan Vlahović
foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bivši centarfor Juventusa Luka Toni izjavio je za italijanske medije da Dušan Vlahović češće daje golove za Srbiju nego za Juventus, jer u reprezentaciji ne oseća tako veliki pritisak.

- Nije igrao Luka za našu reprezentaciju, ha, ha, ha, ne zna šta je to... Cela država čeka, raduje se uspesima. Inače, nemam nikakav pritisak - u šali je rekao Dušan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track