ZOVU GA MAGARAC, A ČELSIJU JE DONEO LIGU ŠAMPIONA: Fudbaler otkrio koji mu je nadimak i zašto ga saigrači zadirkuju!
Foto: Printskrin/Instagram

MIRAN I TIH

ZOVU GA MAGARAC, A ČELSIJU JE DONEO LIGU ŠAMPIONA: Fudbaler otkrio koji mu je nadimak i zašto ga saigrači zadirkuju!

Fudbal -

Čelsi je klub sastavljen od fantastičnih fudbalera raznih afiniteta i hobija, međutim ove sezone im ne ide baš najbolje.

Kaj Haverc
foto: Paul Terry / Zuma Press / Profimedia

Od odlaska bivšeg gazde Rusa Romana Abramoviča, Čelsi ne može da se sastavi. Novi vlasnik Amerikanac Tod Boli uložio je u igrački kadar više od 600.000.000 evra, međutim nije bilo rezultata.

Jedan od retkih koji igra na vrhunskom niovu jeste Kaj Haverc (24). Nemac je stekao kultni status među navijačima Čelsija pre dve godine. Tada su finale Lige šampiona u Portu igrali Čelsi i Mančester siti, a Kaj Haverc je postigao odlučujući pogodak, za drugu titulu kluba iz Londona u elitnom UEFA takmičenju.

Kaj Haverc
foto: Printskrin/Instagram

U velikom intervjuu za list "Gardijan" pričao je o fudbalu, ali je najveću pažnja zadobio njegov hobi. Kaj Haverc je veliki ljubitelj životinja. Obožava pse i magarce.

Otkrio je da ga u svlačionici Čelsija kolege ne zovu po imenu, već po nadimku, a on glasi - magarac.

- Neki saigrači me zovu "magarac", ali to nije zbog fudbala. Od prvog dana sam osećao neki poseban odnos prema magarcima. To je vrlo mirna životinja i verovatno sam se srodio sa njima jer sam i ja tih i povučen - rekao je Haverc.

Njegova ljubav prema magarcima počela je još dok je bio dete. Kao dečak dobio je veliku plišanu igračku magarca. Otac Ralf koji je policajac i majka Ana koja je advokat po preofesiji, učili su njega, dva starija brata i setru, da od malih nogu vole životinje.

Kaj Haverc
foto: Printskrin/Instagram

- Odmaraju po ceo dan, ne rade mnogo i samo žele da žive svoj život. Oduvek sam ih voleo. Kada izgubim meč, odem kod njih. Gledaš u tu životinju i vidiš nešto ljudsko u njima. Za mene je to neka vrsta oporavka, mesto gde sam osetio mir - objasnio je Nemac.

Kaj Haverc ima azil za magarce u mestu Marijadorf, selu nadomak rodnog Ahena, u nemačkoj pokrajini Severna Rajna Vestfalija. Kada je imao 18 godina, roditelji su mu poklonili tri magarca i otada on brine o njima. Mladi Nemac pokrenuo je vlastitu dobrotvornu organizaciju koja pomaže ovim životinjama širom sveta.

Kaj Haverc
foto: Printskrin/Instagram

Kaj Haverc je u vezi sa poznatom nemačkom manekenkom Sofijom Veber, sa kojom je od 2018. godine. I ona mu pomaže i brine o magarcima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track