BARSELONA NIKADA NIJE PLAĆALA SUDIJE! Katalonci traži ostavku predsednika španske lige Tebasa
Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

zahtev

BARSELONA NIKADA NIJE PLAĆALA SUDIJE! Katalonci traži ostavku predsednika španske lige Tebasa

Fudbal -

Fudbalski klub Barselona zatražio je danas od predsednika španske lige Havijera Tebasa da podnese ostavku, pošto je tužiocima dao lažne dokaze protiv katalonskog kluba u skandalu u vezi sa suđenjem.

"Nije prvi put da predsednik lige koristi medijsko oružje koje ima na raspolaganju protiv fudbalskog kluba Barselona. Međutim, za razliku od njegovih uobičajenih gluposti, nikada nismo mogli da zamislimo da bi mogao da inkriminiše klub lažnim dokazima", navodi se u saopštenju Barselone.

List Vangardija danas je preneo detaljan izveštaj o tome da je Tebas tužilaštvu dao dokaze u pokušaju da inkriminiše bivše predsednike Barselone Đozepa Mariju Bartomeua i Sandra Rosela u "slučaju Negreira".

Havijer Tebas
foto: EPA-EFE/Jorge Nunez

Tebas je tražio ispravku od španskog lista, rekavši da članak sadrži "tvrdnje i pogrešne informacije" koje ozbiljno narušavaju njegovu čast i imidž španske lige.

Barselona je pod lupom otkako je objavljeno da je godinama plaćala milione dolara kompaniji koja je pripadala potpredsedniku sudijskog fudbalskog komiteta Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri za pisane i video izveštaje procene sudija pre utakmica. Isplate su navodno izvršene između 2001. i 2018. godine.

Katalonski klub saopštio je da je taj izveštaj tolike težine da bi svi klubovi u Primeri trebalo da budu u pripravnosti.

"Ako samo zbog te činjenice da sebi daje ovlašćenja koja mu ne pripadaju, ali i iz razloga dostojanstva i poštovanja predsedništva La lige, gospodin Tebas bi trebalo da podnese ostavku na svoju funkciju. Ipak, svesni njegove opsesije da progoni Barselonu i pokazuje svoju stalnu nesklonost našem klubu, shvatamo da će aktuelni predsednik La lige istrajati u svojim naporima da nastavi da nanosi štetu našem klubu", piše u saopštenju.

Barselona tvrdi da je žrtva medijske kampanje za događaje koji se nikada nisu dogodili.

"Barsa nikada nije plaćala sudije", navodi se.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja