BRATSKI KLUB ZVEZDI OTIMA TRENERA: Barak Bahar je bio pred vratima Marakane, a sada bi stvari mogle da se ZAKOMPLIKUJU
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

očekivano

BRATSKI KLUB ZVEZDI OTIMA TRENERA: Barak Bahar je bio pred vratima Marakane, a sada bi stvari mogle da se ZAKOMPLIKUJU

Fudbal -

Barak Bahar, trener izraelskog Makabija iz Haife, prvi je pik za novog šefa stručnog štaba Crvene zvezde.

Barak Bahar
foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Rukovodstvo Crvene zvezde boravilo je prošle nedelje u Izraelu i pregovaralo sa Barakom Baharom. Tamošnji mediji objavili su da je stvar gotova i da je Izraealc dao ruku čelnicima crveno-belih. Čak se pisalo i o plati koju će imati Bahar u Zvezdi, u visini od 750.000 evra.

Međutim, danas dolaze drugačije vesti. Navodno, Olimpijakos je takođe zainteresovan i čini sve da pokvari posao beogradskim crveno-belima. Iza sebe klub iz Pireja ima očajnu sezonu, a gazda kluba Evangelos Marinakis ne želi da se ona ponovo i sledeće godine.

Olimpijakos više nije dominantan u prvenstvu Grčke, kao u poslednjoj deceniji. Ozbiljne takmace ima u gradskim rivalima AEK i Panatinaikosu, kao i solunskim klubovima PAOK i Arisu. Zato Olimpijakos, prema pisanju grčkih medija, želi da angažuje Baraka Bahara. Pored njega kandidati su još Đenaro Gatuzo, Hoze Bordelas, Marselino, Džesi Marš, Esteban Kambijaso i Žorž Žezus.

Olimpijakos je otpustio trenera Španca Mičela i na njegovo mesto postavio Francuza Žozea Aniga, bivšeg trenera Olimpika iz Marselja i dosadašnjeg sportskog direktora, koji ima za cilj da osvoji titulu. To će biti težak zadatak, pošto prvoplasirani Panatinaikos beži pet, a drugoplasirani AEK tri boda.

Bez obzira na bratske odnose navijača dva kluba, rukovodstva imaju sasvim drugačije stavove, čak između njih vlada veliki rivalitet. Treba se samo setiti kako je Olimpijakos kvario transfere Crvenoj zvezdi u Srbiji, kada im je ispred nosa, za po 500.000 evra pokupio dvojicu igrača, Lazara Ranđelovića i Nikolu Čumića.

Barak Bahar
foto: JACK GUEZ / AFP / Profimedia

Navodno, ponuda Olimpijakosa za Baraka Bahara je jača od one Zvezdine. Grci su spremni da izraelskom treneru ponude okruglo 1.000.000 evra po sezoni, bez plata i premija za stručni štab.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja