ANĆELOTI PRED REVANŠ SA BARSELONOM: Najteže je izabrati startnu postavu za El klasiko!
Foto: Shutterstock

kup kralja

ANĆELOTI PRED REVANŠ SA BARSELONOM: Najteže je izabrati startnu postavu za El klasiko!

Fudbal -

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da ima dileme u vezi startne postave za predstojeći revanš meč polufinala Kupa kralja protiv Barselone.

"Najteže je odabrati. Oduvek. Mentalitet fudbalera se neće promeniti, svi žele da počnu utakmicu. Ali veoma je teško izabrati startnu postavu, jer očigledno ima više od 11 igrača koji zaslužuju biti u njoj", rekao je Ančeloti na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Real Madrida gostuju u sredu Barseloni, u revanšu polufinala Kupa kralja. Prvi meč odigran je 2. marta u Madridu, a pobedu je ostvarila Barselona rezultatom 1:0.

Najveću dilemu Anćeloti ima u veznom redu, gde za poziciju konkurišu Orelijen Čuameni, Eduardo Kamavinga, Toni Kros i Luka Modrić.

"Čuameni mnogo donosi na defanzivnom planu, na dodavanju, presingu... Ali Kamavinga ima važne kvalitete, teško ga je pritisnuti... Modrić je protiv Valjadolida bio na klupi. Morate razmišljati i o potencijalu koji imamo na klupi, što može da se pokaže važnim, kao prošle godine", dodao je italijanski trener, koji je prošle sezone vodio Real do 14. titule prvaka Evrope.

el klasiko
foto: Profimedia

Anćeloti je istakao da će "energija" biti veoma važna u predstojećem El klasiku.

"Za mene će El klasiko uvek biti najvažniji meč. Veoma smo blizu finala, tako da ćemo učiniti sve da ga odigramo. Ali to ne znači da ćemo pokušavati da postignemo gol kao ludi. Ideja je da odigramo kompletan meč, jer ako postignemo gol u petom minutu, a onda primimo dva posle, biće beskorisno", zaključio je Ančeloti.

Za utakmicu sa Barselonom biće spreman odbrambeni igrač Antonio Ridiger, koji se oporavio od povrede kolena.

Revanš meč između Barselone i Real Madrida igra se u sredu od 21.00.

U drugom polufinalu u utorak se sastaju Atletik Bilbao i Osasuna. Prvi meč u Pamploni završen je pobedom Osasune 1:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track