SERIJA EVROGOLOVA U SUBOTICI! Crvena zvezda DEKLASIRALA Spartak, o majstorijama Kangve i Kataija dugo će se pričati! VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

superliga srbije

SERIJA EVROGOLOVA U SUBOTICI! Crvena zvezda DEKLASIRALA Spartak, o majstorijama Kangve i Kataija dugo će se pričati! VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su sa sjajnim partijama u Superligi Srbije, pošto su danas u okviru 29. kola, pobedili Spartak na gostovanju rezultatom 1:4.

Na severu Srbije viđena je vrlo zanimljiva fudbalska predstava, sa puno pogodaka, i još više šansi i uzbuđenja, a crveno-beli su i više nego zasluženo došli do novih bodova.

Povela je Zvezda već u 7. minutu preko Bukarija kada je brzonogi fudbaler Zvezde pokupio je jednu loptu pored štopera domaće ekipe, zaobišao golmana Spartaka i plasirao loptu u protivničku mrežu.

Ipak, dva minuta kasnije usledio je hladan tuš za beogradsku ekipu.

Šimura je posle jednog centaršuta sjajno skočio, nadvisio Rodića i glavom pogodio za izjednačenje.

Nastavili su crveno-beli sa ofanzivnom igrom, i bilo je samo pitanje trenutka kada će Zvezda postići novi gol. Takva igra gostujućem timu isplatila se u 23. minutu, tada je sa "bele tačke" bio siguran Katai.

Za 3:1 pogodio je Kings Kangva u 55. minutu, i to na spektakularan način. Fudbaler crveno-belih ostao je sam na nekih 25 metara, lepo se namestio i raspalio po lopti koja je završila u gornjem desnom uglu, a golman Spartaka u ovoj situaciji nije mogao apsolutno ništa da uradi, jednostavno, ovakvi udarci se ne brane!

Tačku na ovu utakmicu postavio je Aleksandar Katai u 82. minutu, kada je mrežu Spartaka zatresao iz slobodnjaka i ponovo podsetio zbog čega je jedan od najboljih fudbalera u domaćoj ligi!

Nakon ove pobede, Zvezda se nalazi na prvom mestu na tabeli sa 79 bodova, dok Spartaku pripada 13. pozicija, a subotički tim na svom kontu ima 25 bodova.

Uživo,

Spartak - Crvena zvezda: 1:4 (1:2)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

82. minut - GOOOOL! Vodi Zvezda rezultatom 4:1! Ponovo Katai! Ovog puta Katai je pogodio iz slobodnog udarca!

76. minut - Ivanić šutira iskosa, ali lopta prolazi malo pored desne stative gola Spartaka

Spartak, Crvena zvezda
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

69. minut - Kangva je centrirao sa levog krila, Dubljanić je loše procenio let lopte, ali šut Rakonjca na njegovu sreću završava malo iznad prečke

58. minut - Malo je falilo da na semaforu stoji 1:4. Rakonjac je nesebično proigrao Bukarija, koji je izašao u situaciju jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali je Dubljanić sjajnom intervencijom sačuvao svoju mrežu

55. minut - GOOOOOL! Zvezda vodi 3:1! Evrogol je postigao Kangva! Fudbaler crveno-belih ostao je sam na nekih 25 metara, lepo se namestio i raspalio po lopti koja je završila u gornjem desnom uglu, a golman Spartaka u ovoj situaciji nije mogao apsolutno ništa da uradi, jednostavno, ovakvi udarci se ne brane!

52. minut - Todorovski je iz slobodnog udarca pokušao da iznenadi Borjana, golman crveno-belih nije očekivao udarac, ali je na kraju ipak sjajno intervenisao i loptu izbacio u korner

Spartak, Crvena zvezda
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

49. minut - Katai loše šutira, loptu šalje daleko iznad gola Spartaka

47. minut - Ado se lepo oslobodio svog čuvara na nekih 25 metara od protivničkog gola, lepo šutirao, ali je lopta prošla malo gola koji čuva Milan Borjan

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Subotici!

Prvo poluvreme:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme!

40. minut - Bez većih uzbuđenja u ovim momentima, lopta je više u nogama fudbalera Crvene zvezde, koji kontrolišu stanje na terenu

36. minut - Imao je Srećković priliku da zapreti iz slobodnjaka, ali je katastrofalno šutirao, pravo u živi zid

Spartak, Crvena zvezda
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

33. minut - Kangva je dobio žuti karton zbog neopreznog starta nad Srećkovićem

31. minut - Nastavlja se ofanziva Crvene zvezde! Zanimljivu utakmicu gledamo u Subotici, na terenu se non-stop nešto dešava, a gosti žele da što pre stignu do trećeg gola

23. minut - GOOOOOL! Zvezda ponovo vodi, Katai je pogodio sa bele tačke! Zvezdin as je bio precizan i prvi put, ali je udarac ponovljen jer je jedan fudbaler ranije ušao u kazneni prostor!

21. minut - Penal za Crvenu zvezdu! Glavni arbitar meča je dosudio jedanaesterac nakon što je protivnički štoper udario Erakovića u kaznenom prostoru!

16. minut - Kanga je sa desne strane uputio sjajan centaršut, lopta je došla do Kataija, koji je loše šutirao

9. minut - GOOOOOL! Ludilo, Spartak je posle dva minuta uspeo da izjednači protiv Zvezde! Šimura je posle jednog centaršuta sjajno skočio, nadvisio Rodića i glavom pogodio za izjednačenje.

7. minut - GOOOOOL! Vodi Zvezda 1:0! Bukari je strelac! Brzonogi fudbaler Zvezde pokupio je jednu loptu pored štopera domaće ekipe, zaobišao golmana Spartaka i plasirao loptu u protivničku mrežu!

2. minut - Srđan Mijailović je oprobao svoj udarac sa nekih 20 metara, ali pravo u Dubljanića.

1. minut - Počeo je meč u Subotici, prvi sa centra krenuli su fudbaleri Spartaka.

Uoči meča:

Poznati sastavi za današnju utakmicu:

SPARTAK: Dubljanić – Tošeski, Ostojić, Dunđerski, Šimura - Ado, Todorovski, Bogićević, Srećković, Vitorović - Hristić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Vigo, Eraković, Dragović, Rodić – Mijailović, Kangva– Bukari, Prucev, Katai – Rakonjac.

Trener fudbalere Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je pred susret sa Spartakom da crveno-belima "neće biti lako" u Subotici, i dodao da ipak veruje u dobar rezultat.

"Imaju novog trenera koji je poznat po stabilnim rezultatima svuda gde je radio i mislim da je njima glavni cilj da se zadrže u eliti. Neće nam biti lako u Subotici, kao što nikada nije bilo, ali mislim da ako pružimo našu kvalitetnu predstavu možemo da očekujemo dobar rezultat", reko je Milojević, i potom dodao:

"Gledali smo njihove prethodne mečeve, ali nemamo puno koristi od toga. Imaju novog trenera, igraće drugačije. Treba samo da gledamo nas i budemo pravi, ako sve bude kako treba pobedićemo", dodao je on.

Milojević ističe da je vrlo teško zadržati motivisanost kod igrača, pogotovo kada se pogleda stanje na tabeli.

"Teško je zadržati motivisanost igrača pored ovolike bodovne razlike. Nije lako, ali bolje je imati veliku prednost nego veliki minus. Igrači moraju da imaju odgovornost i da u svaki meč uđu 100 odsto. To je jedino što tražim od njih", rekao je Milojević.

Zvezda je prva na tabeli sa 76 bodova, 18 više od drugoplasiranog TSC-a.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track