NOVI SKANDAL U SERIJI A: Policija upala u kancelarije italijanskih velikana! Češljaju se nepravilnosti prilikom transfera!
Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

NOVI SKANDAL U SERIJI A: Policija upala u kancelarije italijanskih velikana! Češljaju se nepravilnosti prilikom transfera!

Fudbal -

Pošto je zbog finansijskih malverzacija Fudbalski savez Italije kaznio Juventus oduzimanjem 15 bodova, na pomolu je novi veliki skandal u italijanskom fudbalu.

Prema pisanju “Gazete delo sport” finansijska policija upala je u prostorije Lacija, Rome i Salernitane, gde istražuje moguće nepravilnosti prilikom određenih transfera ali i kopovine i prodaje prava na predstavljanje igrača.

Ugledni italijanski list ističe da se u slučaju Lacija i Salernitane proveravaju transakcije između dva kluba u period od 2017. do 2021. godine. U momentu kada se klub iz okoline Napulja vratio u Seriju A prvi čovek ovog kluba bio je Klaudio Lotito, koji je inače i predsednik “nebeskoplavih” iz Rima.

To je već podiglo dosta prašine pošto pravila ne dozvoljavaju da jedan čovek istovremeno vodi dva kluba u istom takmičenju, pa je Lotito bio primoran da proda klub.

Nemanja Matić, Roma
foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Ipak, postoji sumnja da su u pomenutom periodu od četiri godine napravljene nepravilnosti u poslovanju klubova, kojima se na teret stavlja kršenje pravila o vođenju poslovnih knjiga kada se radi o sumama plaćenim za dovođenje i prodaju igrača, kao i njihovim zaradama. Takođe, istražuju se i transakcije i zbog navodnih papira o nepostojećim transferima.

Što se tiče Rome, “Gazeta” piše da su "pod lupom" transferi igrača koji su se desili od 2017. do 2021. godine, sa izuzetkom 2020.

Pomenuiti izvor ističe da su pod istragom Romin predsednik i potpredsednik Dan i Rajan Fredkin, zatim bivši predsednik Džejms Palota, svi zbog transfera igrača, a među devetoricom osumnjičenih je i bivši izvršni direktor Vučice Umberto Gandini koji sada vodi Košarkašku ligu Italije.

U Laciju su pored prvog čoveka Klaudia Lotita,, pod istragom i sportski direktor Igli Tare, kao i još petorica članova uprave kluba.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track