TRENER PSŽ NEGIRAO OPTUŽBE ZA RASIZAM: Vreme objavljivanja ovih navoda me revoltira
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

LIGA 1

TRENER PSŽ NEGIRAO OPTUŽBE ZA RASIZAM: Vreme objavljivanja ovih navoda me revoltira

Fudbal -

Trener fudbalera Pari Sen Žermena Kristof Galtje oštro je negirao optužbe da je davao rasističke i antimuslimanske komentare dok je radio u Nici i najavio je pravne mere povodom navoda.

RMC Sport i drugi francuski mediji objavili su sadržaj imejla koji je bivši sportski direktor Nice Žulijen Furnije poslao vlasnicima kluba, u kome se navodi da je Galtje rekao da u ekipi ima mnogo crnaca i muslimana.

U izjavi koju je njegov advokat prosledio francuskim medijima, Galtje je rekao da je bio "zaprepašćen kada je čuo za uvredljiv i klevetnički" medijski izveštaj i naveo da će preduzeti pravne mere.

Najvatreniji navijači Pari Sen Žermena zatražili su da Galtje ode, ako se dokaže da je davao rasističke komentare.

"Pažljivo pratimo Galtjeov slučaj. Ako se navodi za koje je optužen dokažu, nije prihvatljivo da ova osoba ostane u organizacionoj šemi kluba. Podsećamo da smo uvek bili protiv svakog oblika diskriminacije", navodi se u saopštenju navijača.

PSŽ
foto: ADIL BENAYACHE / Sipa Press / Profimedia

RMC Sport preneo je da je Furnije, koji je bio u sukobu sa Galtjeom dok su sarađivali u Nici, pisao sportskom direktoru Ineosa Dejvu Brejlsfordu, da ga obavesti o detaljima razgovora sa trenerom.

Ineos je kupio Nicu 2019. godine, a Galtjea je doveo 2021. Trener je godinu dana kasnije prešao u Pari Sen Žermen. Furnije je takođe 2022. napustio klub posle više od decenije.

On je iz Brazila tamošnjim medijima rekao da nije odgovoran za dokument koji je dospeo u javnost.

"Vreme objavljivanja ovih navoda me revoltira, baš kao i sadržaj", rekao je on.

Galtje je pod pritiskom u pariskom klubu zbog loše forme od početka godine. Pari Sen Žermenje drugu godinu uzastopno eliminisan u osmini finala Lige šampiona, a ubedljivu prednost na tabeli sveo je na šest bodova posle pet poraza u 2023. godini.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track