FUDBALERA KOJI JE OPTUŽEN DA JE SILOVAO MALOLETNICU ČUVAJU SA ŽENAMA: Zatvorenici spremali "OSVETU" golmanu, on tvrdi da je nevin
Foto: Instagram/boris_kl

PRETILI MU ZATVORENICI

FUDBALERA KOJI JE OPTUŽEN DA JE SILOVAO MALOLETNICU ČUVAJU SA ŽENAMA: Zatvorenici spremali "OSVETU" golmanu, on tvrdi da je nevin

Fudbal -

Nakon što je otkriveno koji fudbaler je optužen da je u noćnom klubu Atini silovao sedamnaestogodišnju devojku, poznati su novi detalji slučaja koji je šokirao Evropu.

Golman superligaškog Volosa, Boris Klejman (32), nalazi se u pritvoru zbog optužbi da je srednjoškolku iz Belgije (17) protiv njene volje pipao po telu. Kod njega je navodno pronađen heroin.

Klejman tvrdi da je nevin, a advokat uveliko sprema odbranu i traži od suda da pregleda snimke sa kamera iz kluba u kojem se navodno dogodio napad na maloletnicu koja je u Atinu došla na ekskurziju.

Grčki mediji navode da je golman iz Volosa otišao u Atinu sa saigračem Rodrigom Eskovalom u tajnosti, kako bi iskoristili slobodan dan u klubu. Obojica su ostala bez ugovora sa ekipom iz prvog ranga takmičenja u Grčkoj, a predsednik kluba Ahileas Beos, kaže da nije želeo da čeka suđenje i eventualnu potvrdu da je golman zlostavljao maloletnicu.

Beos je otkrio i da je Lijan Klejman, supruga golmana u trenutku incidenta bila u Izraelu sa dvoje dece, dok je golman trogodišnju ćerku ostavio na čuvanje bejbisiterki kako bi mogao da ode do prestonice u provod. Predsednik Volosa je istakao da je supruga kontaktirala ljude iz kluba kako bi saznala detalje čitave priče, a navodno je nakon svega odlučila da se razvede.

Sajt "prorothema.gr" donosi informaciju da se Klejman trenutno nalazi u ženskom zatvoru gde je prebačen iz bezbednosnih razloga.

"Mogućnost da bude napadnut od strane drugih zatvorenika je bila vidljiva, a to je i sam poručio. Zločin za koji je optužen, silovanje maloletne devojke, teško je i nečasno i ovakva dela obično ne prođu "nekažnjeno" od strane zatvorenika", navedeno je na pomenutom sajtu.

U međuvremenu, Eskoval, saigrač optuženog golmana, opisao je za medije svoju verziju priče.

Portugalac tvrdi da su on Klejman bili u "privatnom delu kluba" i da je u jednom trenutku devojka došla sa grupom od osam, ili devet osoba. Po priči fudbalera, srednjoškolke iz Belgije su sele sa njima, svi zajedno su se zabavljali i sve je izgledalo normalno.

Kasnije su devojke pod dejstvom alkohola otišle u hotel, a Eskoval navodi da i njihovo društvo nije više bilo u klubu. On i golman su još dva sata bili u klubu, a kada su izašli da pozovu taksi, srednjoškolci su ih čekali ispred kluba. Jedan od njih je prišao Klejmanu i gurnuo ga, zbog čega je neko pozvao policiju, a dvojica fudbalera završila su u Odeljenju ustavne bezbednosti.

Nekoliko sati kasnije, tamo se pojavila devojka koja je prepoznala Klejmana i optužila ga za silovanje, ispričao je Eskoval, a preneli su mediji u Grčkoj.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track