NJEGOVA ČUVENA ŠTIKLA SA OLD TRAFORDA I DANAS SE PREPRIČAVA: Dan kada je fudbalski svet video jedan od najlepših poteza ikada!
Foto: DOMINIQUE FAGET / AFP / Profimedia

magija argentinca

NJEGOVA ČUVENA ŠTIKLA SA OLD TRAFORDA I DANAS SE PREPRIČAVA: Dan kada je fudbalski svet video jedan od najlepših poteza ikada!

Fudbal -

Na današnji dan, pre tačno 13 godina, čuveni Argentinac Fernando Redondo izveo je jedan od najlepših poteza u istoriji Lige šampiona.

Tog 19. aprila 2000. godine Real je u spektakularnom revanšu četvrtfinala Lige šampiona savladao na gostovanju moćni Mančester junjated rezultatom 3:2, a meč je ostao upamćen po neverovatnom potezu fenomenalnog Redonda.

Real je bio očajan u prvom delu sezone 1999/2000, ali na proleće su počeli da dolaze do daha. Golom Roberta Karlosa za 2:2 protiv kijevskog Dinama su se provukli u četvrtfinale Lige šampiona.

Prelomni trenutak je bio gostovanje na Old Trafordu. Posle 0:0 u Madridu su bili otpisani pred put na Teatar snova. Junajted je imao paklen tim. Ferguson je raspolagao moćnim arsenalom sa Stamom, Gigsom, Kinom, Bekamom, Skolsom, Kolom, Jorkom... Bili su aktuelni vladari Evrope.

Muk na Old Trafordu! Real je u 52. minutu vodio 3:0, a odbrana Junajteda je patila pod nogama tandema Raul – Morijentes. Iza svega je stajao dirigent Redondo.

I onda peta - štikla. Potez koji je ušao u istoriju fudbala.

"Šta taj momak ima u kopačkama? Magnete ? Nismo mogli da igramo od njega!", rekao je Ser Aleks Ferguson posle utakmice.

Real je na krilima Redonda i Raula prošao u polufinale, a zatim preko Bajerna i Valensije stigao do titule prvaka Evrope.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track