ZAVRŠAVA SE JEDNA PREDIVNA BAJKA! Brojni navijači u SUZAMA, čuveni as najavio KRAJ KARIJERE - tamo gde je počeo, tu i završava!
Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

penzija

ZAVRŠAVA SE JEDNA PREDIVNA BAJKA! Brojni navijači u SUZAMA, čuveni as najavio KRAJ KARIJERE - tamo gde je počeo, tu i završava!

Fudbal -

Legendarni fudbaler i kapiten španskog prvoligaša Real Betisa Hoakin Sančes (41) najavio je prekid karijere nakon ove sezone.

Hoakin je svoju odluku o odlasku u igračku penziju objavio u video poruci na društvenim mrežama, prenela je HINA.

"Nije sve zauvek, 23 godine sam se trudio da moj fudbal postane umetnost i da me pamte iz generacije u generaciju. Jedino što mi sada preostaje je da obesim svoje kopačke, moju umetnost," poručio je on.

"Ovo je moja poslednja sezona, ali to nije zbogom, jer Betis je moj život. Doživeću to drugačije, ali sa istim osećanjima," dodao je Hoakin.

Hoakin je profesionalnu karijeru započeo 1999. u Real Betisu, a okončaće je u istom dresu. Igrao je i za Valensiju, Malagu i Fjorentinu.

Ukupno je upisao 839 nastupa, postigao 112 golova i dodao 102 asistencije. Za špansku reprezentaciju je sakupio 51 nastup i četiri gola.

Rekorder je po broju nastupa za Betis (521), dok je u Primeri na drugom mestu sa 615 nastupa, samo sedam manje od rekordera Andonija Zubizarete.

Tokom karijere je osvojio tri trofeja - dva španska Kupa sa Betisom (2005, 2022) i jedan sa Valensijom (2008).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track