TSC STIŽE NA MARAKANU - ZVEZDI TREBA BOD ZA TITULU Lazetić: Oni od 2017. nemaju poraz na svom stadionu
Foto: Starsport

SUPERLIGA SRBIJE

TSC STIŽE NA MARAKANU - ZVEZDI TREBA BOD ZA TITULU Lazetić: Oni od 2017. nemaju poraz na svom stadionu

Fudbal -

Trener fudbalera TSC iz Bačke Topole Žarko Lazetić rekao je da će njegova ekipa igrati hrabro i pokušati da se suprotstavi Crvenoj zvezdi, ali da ne može ništa da najavljuje pošto je čeka najjači protivnik u domaćem prvenstvu.

"Svesni smo koliko su opasni i da sve redom pobeđuju, oni praktično od 2017. nemaju poraz na svom stadionu. Zbog toga mi je gotovo degutantno da bilo šta najavljujem i očekujem, ali naša je obaveza da se takmičimo, damo maksimum, pokažemo najbolje izdanje i ne gubimo nadu", rekao je Lazetić.

Fudbaleri TSC-a igraju u subotu od 18 časova u Beogradu protiv Zvezde, utakmicu 31. kola Super lige Srbije. Zvezda je jedina neporažena ekipa u prvenstvu, ima 20 bodova više od drugoplasiranog TSC-a i treba joj bod kako bi osvojila titulu.

"Znamo koliko je njihov stadion težak za igranje i koliko kvalitetnu ekipu imaju. Izdvojio bih Kataija i Ivanića, koga cenim kao igrača i pre svega osobu, za koje mislim da spadaju u najbolje fudbalere lige, koji uvek blistaju na utakmicama protiv TSC-a. Naravno, tu je i Dragović u odbrani, ali i svi ostali izuzetno kvalitetni pojedinci, reprezentativci i igrači koji su dokazali da mogu da igraju na mnogo višem nivou od ovog u našoj ligi", naveo je Lazetić.

TSC
foto: TSC Bačka Topola

On je rekao da će njegova ekipa pokušati da bude ravnopravna i da ima iskustva iz prethodnih utakmica sa Zvezdom.

"Rezultat će prvenstveno zavisiti od toga koliko dugo ćemo moći da održavamo dobre momente, a mislim da smo u odnosu na prošlu sezonu pokazali napredak. Ova utakmica ima veliki ulog za nas, biće nam to veliki ispit pa se tako i pripremamo, da budemo najbolji mogući tim", dodao je trener ekipe iz Bačke Topole.

On je istakao da je Zvezda najefikasnija ekipa lige, ali da njegova ekipa ima drugu najbolju odbranu, odmah iza crveno-belih.

"Videli smo kako protivnik lako može da se 'otkači' i kako je prošao Novi Pazar koji je do 70. minuta igrao ravnopravno, da bi na kraju izgubio sa 5:1. Imaju izvanredan kvalitet, nama su na domaćem terenu dali golove iz polušansi. Pešiću je uspelo da postigne dva pogotka kada smo bili najbolji na utakmici", rekao je.

Žarko Lazetić
foto: Starsport©

"Mi smo malo golova primali zahvaljujući izvanrednoj timskoj odbrani koju moramo da pokažemo i u subotu. Moramo timski da napadamo i timski da se branimo, da što duže budemo kompaktni i sa verom da nešto možemo da uradimo. Potrebno je da budemo hrabri i da verujemo", dodao je Lazetić.

Golman Veljko Ilić rekao je da je pred ekipom važan meč protiv najjačeg protivnika.

"Očekuje nas vrlo zahtevna utakmica. Crvena zvezda je sigurno jedna od najboljih ekipa u Srbiji. Imaju dobre pojedince koji mogu u par poteza da preokrenu tok meča, ali je verujem da ćemo odigrati dobro i vratiti se kući sa željenim rezultatom", naveo je Ilić.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track