BONUS JE DULJAJEV VELIKI PROBLEM: Trener Partizana ima tri opcije pred 170. derbi sa Crvenom zvezdom! Koga od JUNOŠA će izabrati?
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs, Starsport, Www.partizan.rs

uzak manevar

BONUS JE DULJAJEV VELIKI PROBLEM: Trener Partizana ima tri opcije pred 170. derbi sa Crvenom zvezdom! Koga od JUNOŠA će izabrati?

Fudbal -

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigraće večeras od 18.30 časova 170. večiti prvenstveni derbi.

Igor Duljaj, Danilo Pantić
foto: @starsport

Crno-beli su u velikoj, ne samo rezultatskoj krizi. Uloga favorita je na strani Crvene zvezde koja na tabeli Superlige ima 28 bodova viška u odnosu na najvećeg rivala u Srbiji.

Trener Partizana Igor Duljaj ima silnih problema, a nakalemio mu se još jedan neplanirani, nakon što je Kristijan Belić zaradio suspenziju u meču sa Čukaričkim zbog žutih kartona. Fudbaler koji ima status bonusa, do sada je bio standardan u startnih 11.

Samed Baždar
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Prva varijanta kaže da bio ulogu bonusa trebalo da preuzme Samed Baždar, što opet povlači rešenje, da Igor Duljaj van startnih 11 ostavi Danila Pantića, kojem u poslednje vreme pruža sve više šansu. Samed Baždar je mlad fudbaler, veliki potencijal, ali prilično nedorečen u seniorskom fudbalu.

Nemanja Jović
foto: Starsport

Druga varijanta u prvi tim stavlja Nemanju Jovića, a na klupu seli Fusenija Dijabatea. U ovoj varijanti Danilo Pantić bi zaigrao defanzivnije u paru sa Andresom Koloradom, dok bi iskusni Bibars Natho bio centralni vezni. Opet, Nemanja Jović je neprepoznatljiv u odnosu na 2020. kada je debitovao za prvi tim crno-belih, a onda i A reprezentaciju Srbije. Potpuno je van forme. I to već duže vreme.

Mihajlo Ilić
foto: www.partizan.rs

Treća varijanta jeste štoper Mihajlo Ilić, mada je to najmanje verovatno. Teško je zamisliti da pored Igora Vujačića zaigra Partizanov junoša, umesto Svetozara Markovića, ili Siniše Saničanina. Bio bi to i debi Mihajla Ilića u seniorskom derbiju protiv Crvene zvezde. Da li će se Igor Duljaj odlučiti na takav hazarderski potez, malo je verovatno.

Da nevolje ne idu same, pokazuje i zdrvastveno stanje defanzivnih veznih fudbalera. Igor Duljaj je dan pred utakmicu rekao da su povređeni Ljubomir Fejsa i Patruk Andrade, što mu smanjuje manevar kada su u pitanju igrači sa odbrambenim karakteristikama u veznom redu. Nejasan je status Hamidua Traorea, koji u poslednje tri utakmice nije bio u protokolu, a poslednji meč za crno-bele odigrao je 8. marta protiv Kolubare u remiju 1:1.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track