KO ŽELI DA IH KUPI, MORAĆE DA IZDVOJI OGROMNU SUMU NOVCA! Brajton odredio cene za najbolje igrače, interesovanje je OGROMNO!
Foto: Jane Stokes/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

premijer liga

KO ŽELI DA IH KUPI, MORAĆE DA IZDVOJI OGROMNU SUMU NOVCA! Brajton odredio cene za najbolje igrače, interesovanje je OGROMNO!

Fudbal -

Fudbalski klub Brajton tražiće u predstojećem prelaznom roku za svoje fudbalere Mojsesa Kajseda i Aleksisa Makalistera najmanje po 70 miliona funti, preneli su danas britanski mediji.

Brajton je u januaru odbio ponudu Arsenala od oko 70 miliona funti za Kajseda, a očekuje se i da će slično biti i u slučaju Makalistera, preneo je Skaj.

Obojica imaju višegodišnje ugovore, koji najverovatnije nemaju otkupne klauzule, pošto je izvršni direktor Brajtona Pol Barber rekao da ih klub izbegava.

Kajsedo i Makalister su jedni od najboljih igrača Brajtona ove sezone. Kajsedo je u martu potpisao novi ugovor koji važi do 2027. godine, uz opciju za nastavak saradnje na još godinu dana.

Osim Arsenala za ekvadorskog reprezentativca zainteresovani su i Mančester junajted, Čelsi i Liverpul, koji je zainteresovan i za Makalistera. ; Argentinski fudbaler je u oktobru potpisao novi ugovor, do 2025. godine, a klub kao i slučaju Kajseda, ima mogućnost da produži saradnju na još godinu dana.

Liverpul želi da dovede trojicu igrača sredine terena, a ohrabruje ga i želja Makalistera da pređe na Enfild, naveo je Skaj. Mnogo toga zavisiće i od ukupne cene transfera.

Brajton je finansijski solidan, ekipa je na putu da obezbedi plasman u evropsko takmičenje i uprava će se držati svog plana o prodaji igrača.

Politika kluba je da se dobro odnosi prema igračima i zaposlenima, dozvoljavajući im da odu ako su okolnosti ispravne - naknada, pravo vreme i poštovanje u pregovorima.

Klub neće ovog leta stajati na putu igraču ako se poštuje cena i razgovori održe na vreme, ali postoji želja da ne dođe do velikog broja odlazaka.

Brajton je sinoć pobedio Mančester junajted sa 1:0 i sa 55 bodova nalazi se na šestom mestu na tabeli koje vodi u Ligu Evropa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track