AJ DONT GIV KOMENTAR! Lane Jovanović i Vitsel se sukobili, a onda je srpski as dao legendarnu izjavu na engleskom (VIDEO)
Foto: MICHEL KRAKOWSKI / AFP / Profimedia

Hit scena

AJ DONT GIV KOMENTAR! Lane Jovanović i Vitsel se sukobili, a onda je srpski as dao legendarnu izjavu na engleskom (VIDEO)

Fudbal -

Milan Lane Jovanović tokom karijere ostavio je dubok trag u belgijskom fudbalu.

Posle karijere u Vojvodini, Šahtjoru i Lokomotivi iz Moskve, Jovanović je 2006. godine stigao u Standard iz Liježa. Do 2010. godine je odigrao 116 utakmica za ovaj klub i postigao 52 gola.

Već u prvoj sezoni za ovaj klub je postigao 24 gola, a u narednoj sezoni je izabran za najboljeg fudbalera belgijske lige. Iste godine je doneo titulu Standardu, prvu posle 25 godina. Naredne godine je sa ovim klubom osvojio titulu i superkup.

Jedna od interesantnih epizoda tokom boravka u Liježu jeste njegov sukob sa belgijskim reprezentativcem Akselom Vitselom.

Sve se dogodilo 9. maja 2009. godine. U okviru 33. kola belgijske lige igran je derbi između Standarda i Briža pred 30000 gledalaca. Sudija De Bliker je u 37. minutu pokazao na belu tačku.

Vitsel je krenuo da izvede penal, ali mu je Jovanović uzeo loptu. Došlo je do verbalne rasprave dvojice fudbalera. Sve se završilo tako što je Jovanović odgurnuo saigrača i izveo jedanaesterac za vođstvo svoje ekipe 1:0.

Nakon meča Jovanović je odgovarao na pitanja novinara, a to je uradio na pomalo komičnom engleskom jeziku.

Podsetite se ove epizode:

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track