SPEKTAKL, IGRAJU ZEMUN I OFK BEOGRAD U SUBOTU, ULAZ BESPLATAN: Sudi Srđan Jovanović! Pobednik ide u viši rang!
Foto: Beta Marko Metlas, Printscreen

praznik fudbala

SPEKTAKL, IGRAJU ZEMUN I OFK BEOGRAD U SUBOTU, ULAZ BESPLATAN: Sudi Srđan Jovanović! Pobednik ide u viši rang!

Fudbal -

Istinski fudbalski spektakl biće odigran u subotu 13. maja u Zemunu, od 14.00 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

FK Zemun, Taurunum Bojs
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Domaćin će dočekati OFK Beograd u derbiju Srpske lige Beograd, u utakmici koja je od velikog značaja za oba tima.

Pobeda ili remi gotovo će omogućiti Zemunu povratak u drugi rang srpskog fudbalskog takmičenja, odnosno Prvu ligu. "Romantičarima" igra samo trijumf, pa će imati delikatniji zadatak, posebno što će igrati u gostima, na stadionu u Gornjoj varoši.

OFK Beograd
foto: Starsport©

Biće to najjača utakmica ovog proleća u srpskom fudbalu, pošto se očekuje poseta više od 5.000 ljudi, a ulaz će biti besplatan. Sigurno je i da će biti velike tenzije, nervoze, posebno posle brojnih međusobnih optužbi rukovodstva dva kluba tokom drugog dela sezone.

Do prošlog vikenda Zemun je imao prednost od pet bodova i komotnu situaciju, a onda su kiksnuli protiv BSK Borče u gostima (0:0). Tako su otvorili vrata nadanja OFK Beogradu da mogu napraviti veliki preokret i domoći se višeg ranga.

Zemun je pre toga imao seriju od 11 uzastopnih pobeda, dok OFK Beograd takođe ima impozantan niz od 11 trijumfa i jedan remi protiv Teleoptika. Do kraja Srpske lige Beograd ostalo je da budu odigrana još četiri kola.

Fudbalski savez Beograda kao organizator takmičenja maksimalno ozbiljno shvatio je subotnju utakmicu. Obezbeđen je direktan prenos na TV Arena sport, dok će u studiju televizije pre početka meča, bivši fudbaleri dva tima analizirati dosadašnji deo sezone, kao i istoriju dva kluba.

Ime glavnog sudije i njegovih pomoćnika za utakmicu između Zemuna i OFK Beograda još nije poznato. Navodno, arbitraža će biti poverena sudiji elitnog ranga, a konačnu odluku doneće Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije FSS.

Srđan Jovanović
foto: EPA/Facundo Arrizabalaga

Spekuliše se da bi to mogao biti Srđan Jovanović, najbolje kotirani srpski sudija u UEFA i FIFA. On je ove sezone vodio derbi Prve lige između Grafičara i Železničara (0:1).

Srpska liga Beograd

1. Zemun 26 18 4 4 36:13 58

2. OFK Beograd 26 15 10 1 45:15 55

3. Zvezdara 26 11 8 7 32:21 41

4. Teleoptik 26 11 7 8 41:22 40

5. BASK TEK 26 10 10 6 37:26 40

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track